Moneyou zet stap naar full service online financiële dienstverlener

05 december 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Moneyou is hard op weg om een full service online financiële dienstverlener te worden. Met de introductie van een mobiel bankieren app - onder de naam Moneyou Go app - zet de online bank een volgende stap in deze richting. Tot dusver konden klanten alleen gebruik maken van de Moneyou Sparen App. Met de Moneyou Go app kunnen klanten naast sparen ook overboekingen doen en betalen met de Moneyou betaalpas.

Moneyou introduceert de nieuwe app speciaal voor de mobiele generatie die bankzaken altijd en overal bij de hand wil hebben en haar bankzaken zelf online regelt. Gebruikers openen en beheren de rekening in de app. Aan de rekening kan ook een betaalpas worden gekoppeld. In de app kunnen gebruikers de pas aanvragen, tijdelijk of permanent op non-actief zetten en hun pincode opvragen. Daarnaast kan de gebruiker zelf aangeven hoe zijn of haar naam op de pas wordt vermeld.

De huidige versie van de Moneyou Sparen App betreft een bètaversie die Moneyou samen met haar klanten en doelgroep doorontwikkelt en uitbouwt. Klanten doen overboekingen via de Moneyou Go app en voeren betalingen uit met de nieuwe Moneyou-betaalpas. Tegelijkertijd wordt rente verstrekt over saldo’s tot 1 miljoen euro.

Moneyou zet stap naar full service online financiële dienstverlener

Innovatie door co-creatie

Klanten en geïnteresseerden kunnen de bètaversie van de Moneyou Go app testen en op het cocreatie-platform Moneyou Create van feedback voorzien. Via dit online platform gaat Moneyou het gesprek aan met haar doelgroepen, om zo sneller in te kunnen spelen op hun behoeften en met hen nieuwe concepten, prototypes, UX-aanpassingen en features te bespreken en te verbeteren. Op basis van deze feedback wordt de Moneyou Go app met daarin betalen en sparen in één doorontwikkeld en begin 2018 voor alle klanten beschikbaar gesteld.

Bas Boelhouwers, CCO van Moneyou: “Met de introductie van onze nieuwe app met sparen en betalen in één zetten we de volgende stap naar een full service online financiële dienstverlener. De app maakt gebruik van state-of-the-art technologie, waardoor wij diensten snel kunnen introduceren, testen en optimaliseren. Hierdoor kunnen we onze klanten precies dát aanbieden waar zij op dit moment behoefte aan hebben.”