Rabobank start Circulair Ondernemen Desk

18 januari 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ondernemers die mee willen in de circulaire economie maar niet precies weten hoe, kunnen voortaan terecht bij de Rabo Circulair Ondernemen Desk. Daarmee wil de bank ondernemers ondersteunen bij het praktisch uitwerken van circulaire businessmodellen. Ondernemers kunnen hier terecht voor onder meer advies en financiering.

De circulaire economie is de ultieme vorm van duurzaamheid. In een 100% circulaire economie wordt alle afval hergebruikt en opnieuw de kringloop van productie en gebruik ingebracht. De aarde hoeft dus niet verder te worden uitgeput van grondstoffen. Het is het tegenovergesteld van een lineaire economie, waar telkens nieuwe grondstoffen nodig zijn om de Een volledig circulaire economie is voorlopig echter nog ver weg. Dat wil niet zeggen dat er geen stappen gemaakt worden. Circulair ondernemen komt steeds meer onder de aandacht. Ondernemers zien het nut in van het terugwinnen en efficiënt gebruik van grondstoffen en materialen. Om ze te ondersteunen heeft Rabobank de Rabo Circulair Ondernemen Desk opgericht.

Rabobank start Circulair Ondernemen Desk

Het is immers niet fair om van een bouwbedrijf of horecazaak te verwachten dat ze er zelf wel uit komen. Circulair ondernemen staat nog tamelijk in de kinderschoenen en het vereist pionierswerk. Dat leidt tot veel vragen bij ondernemers. De Circulair Ondernemen Desk bestaat uit met een multidisciplinair team van circulair specialisten die ondernemers ondersteunen rondom circulaire vraagstukken. Rabobank denkt zodoende mee over strategische vraagstukken, biedt financieringsmogelijkheden en legt connecties met relevante partijen uit het eigen netwerk.

Speeddaten

Eergisteren organiseerde Rabobank samen met KPMG en Copper8 een werksessie over circulaire verdienmodellen. Ondernemers konden hier alvast speeddaten met circulair specialisten van de desk en hen het hemd van het lijf vragen over circulair ondernemen. Eerder organiseerden enkele lokale Rabobanken en KPMG al op regionale schaal samen een challenge rond circulariteit.