ICI Paris XL eerste winkelketen die betalen met Payconiq aanbiedt

06 november 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Parfumerieketen ICI Paris XL biedt sinds deze week de mogelijkheid om af te rekenen via de smartphone met behulp van betaalapp Payconiq. Naast betalen is Payconiq ook te gebruiken om onderling geld naar elkaar over te boeken en te sparen voor loyaliteitsprogramma’s van winkels.

Met Sinterklaas en Kerst in aantocht staan voor de detailhandel traditiegetrouw de drukke dagen weer voor de deur. Met name parfumwinkels doen altijd goede zaken in die tijden. Wie besluit om wat te kopen in één van de 154 ICI Paris XL winkels in Nederland kan dit jaar voor het eerst kiezen om te betalen via Payconiq. Sinds deze week al om precies te zijn.

QR-code

Betalen met Payconiq verloopt via de smartphone via de gelijknamige betaalapp. Betalen gebeurt door een QR-code te scannen die verschijnt op de pin-terminal. Winkeliers die Payconiq aanbieden kunnen echter ook kiezen om de code elders weer te geven, bijvoorbeeld kassadisplay, sticker, tablet of smartphone. Consumenten betalen niets extra’s voor het gebruik van Payconiq. Winkeliers betalen volgens Payconiq een ‘scherp tarief per transactie’.

Betalen verloopt door een QR-code te scannen

ICI Paris XL is trots om de eerste keten te zijn waar klanten via Payconiq kunnen betalen. “Wij zijn vereerd om als eerste landelijke retailer Payconiq aan te bieden als betaalmethode voor onze klanten. Service is erg belangrijk in onze winkels en daar hoort het aanbieden van de nieuwste betaalmogelijkheden ook bij”, aldus Linda Alblas, Managing Director van de parfumerieketen, die onder dezelfde holding valt als bijvoorbeeld Kruidvat en Trekpleister.

Nieuwe mijlpaal

In België is Payconiq voorlopig al een groot succes en doen tienduizenden winkeliers al mee. Payconiq is in Nederland te gebruiken ongeacht bij welke bank iemand zit. Het initiatief wordt vanaf de lancering ondersteund door INGRabobank en drie dochters van de Volksbank, te weten ASN Bank, RegioBank en SNS. “De samenwerking met ICI PARIS XL is een nieuwe mijlpaal voor Payconiq. De winkelketen is de eerste die Payconiq landelijk aanbiedt als betaalmogelijkheid”, zegt Guido Vermeent, CEO Payconiq Nederland. Payconiq is te installeren zowel op Android toestellen als Iphone.