Twee bankiers genomineerd voor Digital Leadership & Diversity Award

24 oktober 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Nieke Martens van Rabobank en Corriana de Vaal van de Volksbank zijn allebei genomineerd voor de Digital Leadership & Divesity Award. De prijs is een initiatief van platform voor IT’ers Computable en RightBrains, een kennis- en carrièreplatform voor vrouwen in digitale functies.

Computable en RightBrains zijn op zoek naar digitale leiders die actief werken aan meer diversiteit op de werkvloer. In totaal zijn door een zeshoofdige jury vijf managers genomineerd, waarvan twee uit de bancaire sector: Nieke Martens namens Rabobank en Corriana de Vaal van de Volksbank.

Nieke Martens is sinds de herfst van 2017 hoofd van de Digital Hub van Rabobank. Deze afdeling zorgt voor voortdurende stroomlijning van digitale processen voor de meest optimale klantbeleving. Volgens de jury houdt Martens van uitdagingen en veranderingen en is ze in staat teams naar nieuwe niveaus te tillen. Hoe? Door teams te faciliteren en stimuleren om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen in het realiseren van maximale toegevoegde waarde voor de klant in de digitale dienstverlening van Rabobank. Naast haar ‘normale’ werkzaamheden is ze voorzitter van Rabowomen, in welke rol ze ijvert voor gelijke rechten en kansen voor vrouwen binnen de bank.Twee bankiers genomineerd voor Digital Leadership & Diversity Award

Corriana de Vaal is bedrijfshoofd van de afdeling ITC bij de Volksbank. Sinds 2012 werkt ze aan verbetering van digitale klantervaringen. Bijvoorbeeld op het gebied van applicaties en het online aanvragen en beheren van spaar- en betaalproducten. Volgens de jury is De Vaal pleitbezorger van een andere manier van samenwerken tussen business en IT. Om tot een digitale transformatie te komen maakt ze dankbaar gebruik van meer diversiteit op de werkvloer. “Ze durft te experimenteren en dat zie je ook terug in de samenstelling van haar teams. Jong, oud, vrouw, man, Nederlands of internationaal; voor een ieder met pit, passie en power is er een plek.”

Naast Martens en De Vaal zijn nog drie mensen genomineerd. Dat zijn Paul Slot (KPN), Marjet Wijn (SAP) en Corry Wouters (SAP SuccessFactors). Op 1 november wordt tijdens het door RightBrain georganiseerde evenement ‘CIAO in One Day’ de winnaar bekend gemaakt. De jury kijkt onder meer naar het verschil dat is gemaakt op het gebied van (gender)diversiteit in het team dat digitale transformatie en technologie leidt.