ABN AMRO, ING en Rabobank steunen hulp-bij-brexit events

17 april 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Niemand weet nog exact wat de brexit de wereld gaat brengen. De Britten zelf niet, maar ook de EU-lidstaten niet. Veel ondernemers die zakelijke belangen hebben aan de overkant van het Kanaal tasten in het duister. Werkgeversverenigingen en Rijksoverheid lanceerden daarom onlangs het platform hulpbijbrexit.nl. Vanuit de bankensector dragen ABN AMRO, ING en Rabobank bij.

Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie hebben zichzelf tot maart 2019 gegeven om alle plooien van de scheiding glad te strijken. Wat de uitkomst gaat brengen is nog ongewis. Pro-EU partijen denken - of hopen - dat in het VK het licht uitgaat, anti-EU partijen verwachten dat het VK een economische impuls gaat krijgen. Daartussenin zitten nog een heleboel gematigde opvattingen en als het gezegde ‘de waarheid ligt in het midden’ klopt, dan moeten we daar ongeveer zijn voor de uitkomst. Ongeacht de uitkomst is er wel een periode van grote onzekerheid aangebroken, niet in de laatste plaats voor ondernemers die zaken doen met Britse partijen.

ABN AMRO, ING en Rabobank steunen hulp-bij-brexit events

Ondernemersverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland zijn samen met de Rijksoverheid het platform hulpbijbrexit.nl gestart. Onder de hashtag #hulpbijbrexitontour organiseren het platform vijf regionale bijeenkomsten, verspreid over het land. De drie Nederlandse grootbanken - ABN AMROING en Rabobank - zijn medeorganisator en delen tijdens deze bijeenkomsten hun kennis met ondernemers. Ondernemers krijgen tips en worden op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken. Er is ook ruimte om in gesprek te gaan met experts van banken, douane en bijvoorbeeld exportorganisaties.

Zes edities

Tussen 29 mei en 14 juni worden zes edities van #hulpbijbrexitontour georganiseerd. Ondernemers die hierbij aanwezig willen zijn kunnen zich aanmelden op de website van het platform.