Michiel Goris, voormalig CEO van Interhyp, versterkt Viisi als adviseur

15 maart 2018 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Financieel adviesbureau Viisi heeft voormalig Interhyp CEO Michiel Goris aangetrokken als adviseur. Met de versterking door de ervaren bestuurder luidt Viisi een volgende fase van groei in.

Michiel Goris kan bogen op jarenlange bestuurlijke ervaring binnen de Europese hypotheeksector. De afgelopen tien jaar was hij actief binnen de Raad van Bestuur van mortgage broker Interhyp: met 100 vestigingen en 1.500 medewerkers de grootste hypotheekspecialist van Duitsland en dochter van ING. Van 2011 tot 2017 vervulde Goris binnen Interhyp de rol van CEO.

Goris startte zijn loopbaan bij PwC, waar hij doorgroeide in de rol van Senior Auditor. Vanaf 1997 vervulde hij vervolgens verschillende functies binnen de ING Groep. Zo was hij vanaf de start betrokken bij ING Direct, de online bank van ING. In Duitsland werd ING Direct actief na een overname van de Duitse online bank DiBa en later nog Entrium. Na 2002 was Goris nog enkele jaren actief als directielid bij ING-DiBa, dat vandaag de dag meer dan 9 miljoen klanten heeft.

Adviseur bij Viisi

Inmiddels heeft de ervaren bestuurder een nieuwe uitdaging gevonden als adviseur bij Viisi: een financieel en hypotheekadviesbureau met meer dan dertig professionals, werkzaam vanuit elf kantoren verspreid over negen steden. Opgericht in 2010 opgericht door Hergen Dutrieux, Hendrik Schakel, Frank Tukker en Tom van der Lubbe, levert Viisi hypotheekadvies aan hoogopgeleiden.

Viisi medeoprichter Tom van der Lubbe is blij met de komst van Goris, die gaat meebouwen aan de verdere uitbreiding van het snelgroeiende adviesbureau. “De ervaring en kennis van Michiel wil Viisi inzetten om het bedrijf de komende jaren naar de volgende fase te brengen”, vertelt Van der Lubbe. “Michiel is zonder twijfel één van de meest ervaren personen in de Europese hypotheeksector.” Daarbij wijst hij op de groei die Goris bij het Duitse Interhyp heeft gerealiseerd. “Met zijn team bij Interhyp heeft hij binnen acht jaar tijd het hypotheekvolume van €5 miljard naar €20 miljard per jaar weten te vergroten*.”

Hoewel Viisi qua omvang niet met Interhyp te vergelijken is, ziet Goris wel degelijk parallellen. “Met veel plezier breng ik mijn ervaring in deze jonge en ambitieuze onderneming in”, zegt hij. Volgens Goris is Viisi “strategisch zeer goed gepositioneerd” in de markt. Hij geeft aan: “Er komen steeds meer fintech-startups bij. Toch zijn er maar weinig scale-ups die de potentie hebben om de markt blijvend te veranderen.” Ook prijst hij de combinatie van ‘tools en hoogwaardig advies’ van het adviesbureau, die volgens hem uitstekend aansluit op de wensen van steeds hoger opgeleide klanten: “Die willen enerzijds meer zelf doen, maar hebben aan de andere kant ook behoefte aan een sparringpartner op ooghoogte. Dat is exact wat Viisi biedt. Ik ben dan ook erg onder de indruk van wat het bedrijf tot nu toe al heeft bereikt.”

Groeikansen

“Er komen veel groeikansen op ons af en om die optimaal te kunnen benutten, is de ervaring die Michiel brengt meer dan welkom”, besluit Van der Lubbe, die benadrukt niet alleen de kennis en ervaring van Goris doorslaggevend zijn geweest voor zijn benoeming. “Voor ons is de zogeheten ‘cultural fit’ beslissend geweest. Wij zeggen namelijk: ‘hire for culture, not for skills’. Michiel is wat wij een echte Viisionair noemen. Wij wensen hem veel succes en plezier in zijn nieuwe rol bij ons bedrijf.”

* Interhyp kent anno 2018 een afgesloten hypotheekvolume van circa 100 miljard euro. Nederland is met ongeveer 670 miljard euro (Q3 2017, Bron: CBS) aan openstaande woonhuishypotheken de vierde hypotheekmarkt in de EU, na het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Ter vergelijking: eind 2016 stond er in Duitsland ruim 1.300 miljard euro uit aan woonhuishypotheken (Bron: Hypostat).