Viisi Hypotheken vult Advisory Board aan met Maurice van Tilburg en Robert Metzke

07 november 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Met de toetreding van Maurice van Tilburg en Robert Metzke tot de Advisory Board heeft Viisi Hypotheken een nieuwe stap gezet in de uitbreiding van zijn dienstverlening. De hypotheekadviseur wil de expertise van het tweetal inzetten om zijn dienstverlening verder uit te breiden en duurzame hypotheekproducten te ontwikkelen.

De Advisory Board van Viisi heeft als taak het bedrijf te begeleiden bij de zogeheten ‘three horizon strategy’. Daarbij is de eerste horizon marktleider in hypotheekadvies te worden in Nederland. Zelf hypotheken verstrekken vormt de tweede laag. De derde horizon behelst het worden van een internationale speler.

Tom van der Lubbe, co-founder van Viisi, noemt de toetreding van Van Tilburg en Metzke een bijzondere en betekenisvolle stap voor het bedrijf. “Ik ben ervan overtuigd dat de kennis, ervaring en gedrevenheid van Van Tilburg en Metzke ons zullen helpen de transitie naar hypotheekverstrekker te maken. Deze transitie is een voorwaarde om ons doel, de hypotheekmarkt CO2-neutraal maken, te bereiken.”

Maurice van Tilburg en Robert Metzke, Viisi

Dienstverlening uitbreiden

Maurice van Tilburg werkt sinds 2019 bij Techleap.nl, waar hij de afgelopen twee jaar de functie van Managing Director vervult. Van Tilburg begon zijn carrière in 1995 bij de EOE Optiebeurs in Amsterdam. Hij heeft daarna verschillende leidinggevende posities vervuld bij Euroclear Nederland en Euronext. In 2015 werd Van Tilburg CEO van Euronext Amsterdam en vervolgens tevens operationeel verantwoordelijk voor alle Europese markten. Al met al heeft hij ruim twee decennia ervaring in de beurzensector.

“Viisi blinkt uit in kwalitatief advies met uitzonderlijke aandacht voor medewerkers en klanten”, legt Van Tilburg uit over zijn toetreding tot de Advisory Board. “Het fundament van het bedrijf staat stevig en is schaalbaar. Ik werk graag samen met het hele team en de oprichters aan de volgende stappen, zodat Viisi zijn dienstverlening verder kan uitbreiden.”

Klimaatneutrale hypotheekproducten

Robert Metzke is sinds 2017 Global Head Sustainability bij Philips, waar hij tevens diverse staffuncties vervulde. Zo was hij onder meer Chief of Staff Innovation & Strategy. Metzke begon zijn carrière als consultant bij McKinsey & Company (2004-2008).

Naast zijn werk bij Philips is Metzke lid van de Executive Board van Circularity Capital LLP en Board Member van de Philips Foundation (onbezoldigd). Sinds 2019 is hij lid van de Global Futures Council van het World Economic Forum.

Metzke legt uit dat vooral de aandacht voor duurzaamheid binnen Viisi hem aanspreekt. “Consumenten hebben tegenwoordig de keuze uit duizenden duurzame producten. Maar op hypotheekgebied is er nog weinig te kiezen. Ik zou Viisi willen helpen bij het ontwikkelen van klimaatneutrale hypotheekproducten en zo een bijdrage willen leveren aan het vernieuwen van de financiële sector.”