Wiebe Draijer beoogd bestuursvoorzitter Rabobank

23 maart 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Rabobank is voornemens om SER-voorzitter Wiebe Draijer (48) te benoemen tot bestuurs-voorzitter van Rabobank Nederland. Draijer is de beoogd opvolger van Rinus Minderhoud, die sinds het terugtreden van Piet Moerland in oktober vorg jaar de rol van interim-bestuursvoorzitter bekleedt.

Wiebe Draijer studeerde werktuigbouwkunde in Delft. In 1992 haalde hij zijn MBA aan de Insead Business School. Van 1990 tot 2003 was hij consultant bij McKinsey & Company. In 2004 werd hij Managing Partner Nederland en in 2006 Managing Partner Benelux bij het strategisch adviesbureau. In september 2012 maakte hij de overstap naar de Sociaal-Economische Raad (SER), waar hij als voorzitter leiding geeft aan het beleidsorgaan.

Wiebe Draijer - Rabobank

"Met Wiebe Draijer halen wij een veelzijdige bestuursvoorzitter in huis. Met zijn achtergrond en persoonlijkheid is sprake van een 'perfecte match'. De Rabobank zal profiteren van zijn bedrijfsmatig-strategische expertise en van zijn maatschappelijk leiderschap" aldus Wout Dekker, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

De benoeming van Wiebe Draijer is ter toetsing voorgelegd aan de toezichthouders. Naar verwachting wordt de benoeming binnen de komende dagen geformaliseerd.

Gerelateerd nieuws:
Nieuwe Rabo topman komt van buiten de bank
Zoektocht naar nieuwe topman Rabobank grote uitdaging
Sipko Schat vertrekt uit RvB Rabobank
Marinus Minderhoud is nieuwe topman van Rabobank