Rabobank: Wout Dekker nieuwe president-commissaris

25 juni 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Rabobank heeft Wout Dekker (56) benoemd tot de nieuwe president-commissaris. Hij kreeg tijdens de Algemene Vergadering de voorzittershamer overgedragen van zijn voorganger Lense Koopmans (70). 

Koopmans was in 2002 hoofdarchitect van de huidige governancestructuur van Rabobank. Onlangs kondigde de huidige bestuursvoorzitter Piet Moerland aan dat de bank de centrale regiefunctie gaat versterken en de ruimte voor lokale autonomie gaat beperken. Koopmans kreeg bij zijn afscheid een geschilderd portret overhandigd dat in de eregalerij bij de Rabobank komt te hangen.

Koopmans benadrukte bij zijn afscheid dat Rabobank met Wout Dekker, die sinds 2010 lid is van de Raad van Commissarissen, een uitstekende nieuwe president-commissaris heeft.

Wout Dekker - Rabobank

Raad van commissarissen

Naast de benoeming van Dekker onderging de RvC van Rabobank drie overige mutaties. Zo hebben Martin Tielen (maximale zittingstermijn van 12 jaar) en Tom de Bruijn (niet beschikbaar voor herbenoeming) de RvC verlaten. 

Irene Asscher-Vonk is herbenoemd tot commissaris. De benoemingscommissie oordeelde dat haar bijdrage aan de Raad van Commissarissen ook de komende jaren onverminderd van belang is, mede vanwege haar uitgebreide kennis op het gebied van arbeidsrecht en beloningsvraagstukken. Rabobank voert het laatste jaar een sterk gematigd beloningsbeleid.