Marinus Minderhoud is nieuwe topman van Rabobank

29 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marinus Minderhoud is de nieuwe topman van Rabobank. Minderhoud volgt Piet Moerland op, die vandaag zijn aftreden bekend maakte naar aanleiding van de onverwacht hoge schikking van €774 miljoen voor de betrokkenheid van Rabobank bij het Libor-schandaal.

Marinus Minderhoud

Marinus Minderhoud is sinds 2002 lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank. Minderhoud is voormalig bestuurder van ING.

"De Rabobank heeft belangrijke herstelmaatregelen genomen. Daarnaast lopen tal van andere verbetertrajecten, waaronder gedrag- en cultuurprogramma's. Ik zie het als mijn taak om de uitvoering daarvan daadkrachtig te leiden, vooral in het belang van onze klanten in binnen- en buitenland. De Raad van Bestuur is vastbesloten om de kernwaarden van de bank snel - nog dieper - te laten verankeren in al onze activiteiten. Ik heb het volste vertrouwen dat de Rabobank de komende tijd veerkracht zal tonen en dat onze klanten, leden en medewerkers weer trots kunnen zijn op onze bank. Daar zal ik mijn uiterste best voor doen."

Raad van Commissarissen is Rinus Minderhoud dankbaar dat hij de rol van interim-bestuursvoorzitter per direct accepteert. Hij is een zeer ervaren bankier en een bestuurder die vertrouwd is met alle dimensies van de Rabobank. Tijdens deze tussenpaus gaat Rabobank verder met het zoeken naar een nieuwe topman. Volgens bronnen wordt daarvoor met name gekeken naar externe kandidaten.

Beloning

De Raad van Commissarissen heeft besloten dat Rinus Minderhoud een salaris zal ontvangen van €985.000 op jaarbasis. Minderhoud ontvangt geen pensioenbijdrage en - net als de andere leden van de Raad van Bestuur - geen variabele beloning. Piet Moerland ziet af van een vertrekregeling.