ESMA-examens van NIBE-SVV voor beleggingsprofessionals geaccrediteerd

21 december 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

NIBE-SVV, onderdeel van NCOI Groep in Hilversum, biedt beleggingsprofessionals begin 2018 gerichte opleidingen en examens, zodat ze kunnen voldoen aan de vakbekwaamheidseisen die ESMA vanuit MiFID II heeft geformuleerd. Het opleidingsinstituut doet dat in samenwerking met DSI en met goedkeuring van de AFM.

De nieuwe eisen gaan in op 3 januari 2018. Alleen degenen die daaraan voldoen mogen klanten zelfstandig informeren of adviseren op het gebied van beleggen. Het tijdsbestek om de vereiste DSI-certificering te bemachtigen is kort. Maar werkgevers die actief met MiFID II bezig zijn en hun medewerkers laten deelnemen aan de ESMA-examens via NIBE-SVV kunnen rekenen op een coulante houding van de AFM.

NIBE-SVV - Opleiding ESMA Informeren

NIBE-SVV heeft in samenwerking met DSI gerichte examens ontwikkeld. De examens zijn op 14 december geaccrediteerd door de accreditatiecommissie van AFM en DSI. Voorafgaand aan de examens kan ook een gerichte opleiding worden gevolgd bij NIBE-SVV. Met het volbrengen van de NIBE-SVV examens wordt voldaan aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen in MiFID II.

De opleidingen en examens zijn er voor 3 type werkzaamheden:

  1. ESMA Informeren
  2. ESMA Adviseren Standaard
  3. ESMA Adviseren Maatwerk

Voor elke rol wordt een kennis en een vaardigheden examen afgelegd.

Begin 2018 worden de opleidingen en examens aangeboden. Inschrijven is nu al mogelijk.