Mimoent Haddouti van Rabobank wint Computable Diversity Award

07 november 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dit jaar reikte online ICT-platform Computable voor het eerst – als onderdeel van zijn jaarlijkse Computable Awards – de Digital Leadership & Diversity Award uit. Mimoent Haddouti, Global Head IT Continuity & Security Services bij Rabobank, mag zich de eerste winnaar ooit noemen in deze awardcategorie.

Afgelopen 31 oktober reikte Computable voor de twaalfde keer op rij de jaarlijkse Computable Awards uit. Tijdens de uitreiking, die plaatsvond in het Beatrix Theater in Utrecht, werd dit jaar voor het eerst de Digital Leadership & Diversity Award uitgereikt – waarmee het aantal awardcategorieën van de prijsuitreiking is gestegen naar 22. De Digital Leadership & Diversity Award is een gezamenlijk initiatief van Computable en RightBrains en heeft ten doel om mensen te belonen die zich op een onderscheidende manier inzetten voor meer diversiteit in het Nederlandse digitale werkveld. RightBrains is een organisatie, die zich inzet voor het vergroten van het aantal vrouwen actief op het gebied van digitale technologie.

Mimoent Haddouti, die leiding geeft aan de wereldwijde IT Continuity & Security Services afdeling van Rabobank, is gekozen tot de allereerste winnaar van deze titel. Haddouti werkt al bijna tien jaar voor de bank, waar zij eind zomer 2008 begon als Projectmanager. Ze bekleedde vervolgens verschillende managementfuncties in de IT-afdelingen van de bank, van het System Management Tooling Center en IT Proces Services tot de afdeling IT Control & Security. In die laatste tak was ze verantwoordelijk voor onder meer crisismanagement, 24/7 monitoring van het IT landschap en voor de Cyber Security van de Nederlandse activiteiten van Rabobank.

Mimoent Haddouti van Rabobank wint Computable Diversity Award

Sinds 2016 is Haddouti actief als Global Head IT Continuity & Security Services, een functie waarin ze de internationale verantwoordelijkheid draagt voor services die Rabobank internationaal levert op het gebied van Cyber Security (Cyber Defence Centre), crisismanagement, IT-monitoring (Control Room), Data & Predictive Analytics en Proces Automation. Ze stuurt een afdeling van 275 FTE’s aan.

Twee voordrachten

Voor de nieuwe awardcategorie konden kanshebbers van buiten worden aangedragen. Haddouti werd tweemaal voorgedragen aan RightBrains en Computable – één voordracht kwam van Haddouti’s zus, de ander van een van haar collega’s bij de Rabobank. De voordrachten kwamen onder meer voort uit de innovatieve manier waarop Haddouti de afdeling leidt en doordat ze zich binnen de IT-organisatie van Rabobank staande weet te houden als een van de weinige vrouwelijke leidinggevenden. Volgens haar collega is Haddouti bovendien sterk in het stimuleren van medewerkers om zichzelf te ontwikkelen.

Haddouti’s zus noemt haar een talentvolle manager, die zichzelf is gebleven. Ze heeft het menselijke aspect niet uit het oog verloren en haar focus op continue verandering is een inspiratie voor zowel haar medewerkers als haar familie. Ze laat medewerkers vrij in hun werk en schuwt hiërarchische afstand, aldus haar zus.

Volgens de jury verdient Haddouti de award onder meer vanwege haar initiatieven om diversiteit te vergroten in de teams waarin zij leidinggeeft, bijvoorbeeld door het vergroten van awareness tijdens netwerkdagen en borrels, maar ook door het coachen van jong vrouwelijk IT-talent binnen en buiten de Rabobank. Daarbij reikt haar focus verder dan slechts vrouwen – Haddouti stimuleert ook diversiteit onder de werknemers op het gebied van een andere achtergrond, andere leeftijdscategorie of opvallende persoonlijkheid.