17 FinTechs in de race voor Accenture Innovation Awards

07 augustus 2017 Banken.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

FinTech bedrijven zijn goed vertegenwoordigd tijdens de Accenture Innovation Awards. Dit jaar zijn zeventien Nederlandse FinTechs die meedingen naar deze onderscheiding.

De Accenture Innovation Awards vinden jaarlijks plaats en kunnen gezien worden als een platform waar innovators elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast is het een middel om innovatie en de investeringen daarin verder te stuwen. Zeventien Nederlandse FinTechs hebben zich momenteel aangemeld voor de categorie Financial Services Reinvented. 

Accenture Innovation Awards vinden plaats op 27 oktober

- Axyon AI: Complexe voorspelmodellen helpen zakelijke klanten processen te optimaliseren, risico’s te verminderen en inkomsten te vergroten.

- Bizcuit: Automatiseert een op maat afgestemde samenwerking tussen accountants en ondernemers.

- Blanco: Met de ontwikkeling van een digitale tool wordt de intake van vermogensbeheerklanten sterk versneld. Met '60 minute client-onboarding' kunnen vermogensbeheerders snel het klantdossier sluitend krijgen.

- Boozt24: Boozt24 versnelt de betaling van facturen van mkb-bedrijven. Het initiatief brengt vraag en aanbod van kapitaal bij elkaar belooft betaling van facturen binnen 24 uur, waardoor mkb-ers geen (langdurige) openstaande rekening meer hebben.

- Capsearch: Vraag naar en aanbod van financiering worden bij elkaar gebracht op een online platform. Doel is een financieringsmarkt die transparanter en toegankelijker is voor het mkb.

- Capayable: Creëert de mogelijkheid voor consumenten om achteraf en gespreid te betalen bij aankopen via webshops. Door flexibiliteit te bieden denken webshops meer omzet te kunnen genereren.

- Cash Discovery: Licht bedrijven door en spoort naar eigen zeggen gegarandeerd verborgen en vergeten cash dat rondzwerft binnen de organisatie.

- e-Verbinding: Elektronische facturatie over een open netwerk, met als hoofddoel automatisering van de administratie

- NPEX: Opzet van een online (effecten)beurs waar mkb-ondernemers rechtstreeks kunnen handelen, zonder tussenkomst van banken of andere partijen.

- Ockto: Automatiseert hypotheekvragen van klanten. Ockto verzamelt automatisch de noodzakelijke gegevens voor het indienen van de hypotheekaanvraag, door een beveiligde verbinding te maken met verschillende overheidsinstanties.

- Ondertekenen.nl: Een clouddienst voor het plaatsen van elektronische handtekeningen, om een gang naar het kopieer- en scanapparaat te voorkomen.

- Otly: Een app die zich richt op kinderen. Door hen een virtuele rekening te laten beheren leren zij op vroege leeftijd met geld om te gaan en zijn ze beter voorbereid op een cashloze samenleving.

- Payconiq: Een nieuwe mobiele betaaldienst waarmee betalingen gedaan kunnen worden in de hele Benelux.

- The Glue: Door de creatie van een tussenlaag ‘plakt’ The Glue data van banken aan elkaar. Hiermee bouwt het bruggen binnen de veelal verzuilde IT-infrastructuur van banken.

- Transparent: Bedrijven die zaken doen met veel partijen hebben vaak te maken met openstaande tegoeden, dubbele betalingen of onverschuldigde bedragen. Transparent spoort deze mazen in het net op.

- Vigi: Flexibele verzekering, aan te zetten op het moment wanneer en op de locatie waar je het nodig hebt.

- Whatifolution: De rekentechnologie van Whatifolution geeft eenvoudige inzichten in complexe situaties door middel van visuele en dynamische omgevingen.

Op 1 september nomineert de jury tien FinTech's uit de huidige longlist. Op 25 september selecteert de jury uit de lijst van tien weer vijf bedrijven die op 27 oktober tijdens de Accenture Innovation Awards in Utrecht hun idee mogen pitchen om de prijs in de wacht te slepen.