MoneYou zet Ockto in voor automatisering hypotheekaanvraag

06 februari 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

MoneYou heeft online tool Ockto geïntroduceerd om de hypotheekvragen van zijn klanten te automatiseren. De app verzamelt automatisch de noodzakelijke gegevens voor het indienen van de hypotheekaanvraag, door een beveiligde verbinding te maken met verschillende overheidsinstanties. 

MoneYou is een financiële dienstverlener die zich er op richt om financiële dienstverlening begrijpelijk en voordelig te maken voor consumenten. ‘Geen gedoe’ noemt de 100% dochteronderneming van ABN AMRO dat. Om de dienstverlening aan zijn klanten nog verder te vereenvoudigen heeft MoneYou ervoor gekozen gebruik te gaan maken van online tool Ockto in zijn hypotheekaanvraag-proces.

MoneYou zet Ockto in voor automatisering hypotheekaanvraag

Ockto

Ockto is een app en online tool die is ontwikkeld door consultancybureau Yellowtail. Ockto automatiseert het verzamelen van de noodzakelijke financiële gegevens voor het afsluiten van financiële producten, zoals een hypotheek of lening. Eerst moesten klanten die gegevens handmatig verzamelen. “Met de Ockto app is het spitten in schoenendozen en mappen verleden tijd”, aldus Yellowtail.

De gebruiker logt in Ockto in via DigiD om toegang te krijgen tot de persoonlijke en financiële gegevens die van de gebruiker bekend zijn bij de Belastingdienst, UWV en in Mijn Pensioenoverzicht. Door een beveiligde online verbinding te maken met deze overheidsinstanties worden ‘binnen enkele minuten’ de benodigde gegevens bij elkaar gehaald. De verzamelde gegevens in Ockto kunnen vervolgens worden toegevoegd aan de hypotheekaanvraag. De klant controleert deze, vult ze aan en bevestigt de aanvraag.

MoneYou benadrukt dat voor klanten die geen DigiD gebruiken, of die hun gegevens niet via Ockto willen ophalen, de handmatige aanvraagmethode blijft bestaan.

Voor meer informatie over MoneYou hypotheken klik hier