NIBC Direct nieuwe speler op de hypotheekmarkt

22 mei 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

NIBC Direct, onderdeel van NIBC Bank, gaat in Nederland naast spaarproducten ook hypotheken verstrekken.  Dat maakte de bank dinsdag bekend. NIBC was al eerder actief op de hypotheekmarkt, maar niet met een eigen merk.

NIBC Direct breidt haar productportfolio uit
NIBC Direct staat tot nu toe vooral bekend als nichespeler op de spaarmarkt en biedt spaarproducten aan in Nederland, België en Duitsland. NIBC Direct heeft sinds de start in 2008 een snelle groei doorgemaakt en heeft inmiddels ruim 300.000 klanten en een spaarportefeuille opgebouwd van  €8,2 miljard.

NIBC verstrekt vanaf 21 mei naast spaarproducten ook woninghypotheken. “De uitbreiding van NIBC Direct met hypotheken past in de ambitie om de consumentenactiviteiten van NIBC Bank verder uit te bouwen”, aldus Michel Kant, Managing Director van NIBC Direct. Met de introductie van een hypotheekproduct zorgt NIBC voor meer concurrentie op de hypotheekmarkt. NIBC wil een marktaandeel van enkele procenten krijgen op de hypotheekmarkt, waar momenteel de drie grootbanken grotendeels de markt beheersen. Dit wil de bank realiseren door het aanbieden van een aantrekkelijke rente en simpele producten.

NIBC Direct - Hypotheken

NIBC Direct biedt alleen zuivere annuïteitenhypotheek
NIBC Direct wil zich naast lage rente ook onderscheiden met simpele producten. De zogenoemde Blok-hypotheek past daar niet bij en zal de bank niet aanbieden. Eerder gaven onder andere Aegon en Delta Lloyd al aan, dat zij deze hypotheekvorm te complex vinden. De door NIBC Direct aangeboden hypotheken zijn voor 100% annuïteitenhypotheken, waarbij klanten worden beloond voor het doen van aflossingen. De bank wil het aflossen belonen door een lagere rente te rekenen wanneer de verhouding tussen de hoogte van de hypotheeklening en de waarde van de woning verbetert. Elke keer dat klanten in een lagere tariefklasse (loan-to-value categorie) komen door aflossingen op de lening, gaat ook hun hypotheekrente automatisch naar beneden. 

NIBC Direct wil de hypotheekleningen onder eigen naam  aanbieden via drie intermediairs: De Hypotheker, De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek.

 “Onze annuïteitenhypotheek is een eerste stap op de hypothekenmarkt. Wij verkopen het product via financieel adviseurs, want wij vinden het met de huidige dynamiek in de wet- en regelgeving belangrijk dat klanten juist geadviseerd worden door professionals met gespecialiseerde kennis van hypotheken. De hypotheken van NIBC Direct bieden de voor ons kenmerkende combinatie van simpele producten, geen kleine lettertjes en een concurrerende rente”, aldus Michel Kant.