ABN AMRO verlaagt hypotheekrente naar 0,99%

30 mei 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen vrijdag heeft ABN AMRO de hypotheekrente verlaagd van 1,7% naar 0,99%. ABN AMRO is daarmee de eerste Nederlandse bank die met haar hypotheekrente onder de 1% duikt. Het tarief geldt voor een budgethypotheek met een rentevaste periode van twee jaar.

Budgethypotheek
ABN AMRO heeft 2 soorten hypotheken, de Woning Hypotheek en een hypotheek met beperktere voorwaarden, de Budget Hypotheek. Voor de budgethypotheek heeft de bank vorige week besloten om een rentetarief aan te bieden onder de 1%. Voor een budgethypotheek met een rentevaste periode van 2 jaar betaalt de klant nu 0,99%.

ABN AMRO zegt dit doen om haar klanten te laten profiteren van de huidige lage rente. Gedurende de twee jaar rentevaste periode heeft de klant rentebedenktijd om eventueel over te stappen naar een andere rentevaste periode. De klant bepaalt zelf het overstapmoment.

Het maximale te lenen bedrag wordt echter wel bepaald op basis van een fictieve rente van 5%. De toets is bedoeld om mensen te beschermen tegen de invoering van een hogere rente, die al op korte termijn zou kunnen voorkomen. Bij een fictieve rente van 5% valt de maximale lening lager uit. Op de website van ABN AMRO staat de maximale hypotheek berekentool. Hier kunnen klanten zelf berekenen wat het verschil in maximaal leenbedrag is tussen de fictieve rente en de echte rente.