Joris Luyendijk verzorgt keynote op Crowdfunding Day

01 maart 2016 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal crowdfunding-evenement Crowdfunding Day Europe 2016 heeft Joris Luyendijk aan zijn lijst met sprekers toegevoegd. De journalistiek antropoloog en auteur van bestseller ‘Dit kan niet waar zijn’ deelt tijdens het evenement op 25 mei zijn visie op de rol van crowdfunding in een nieuw economisch systeem.

Op 25 mei 2016 vindt de volgende editie van Crowdfunding Day Europe plaats, het grootste congres over crowdfunding van Europa. Het evenement wordt georganiseerd door Simon Douw, managing partner van crowdfunding adviesbureau Douw&Koren, en verandert “deze dag de Amsterdam ArenA in Europa’s crowdfunding epicentrum”, aldus de organisator. Tijdens het congres delen internationale visionairs, crowdfunding experts, succesvolle campagnes en bekende crowdfunding platforms hun visie op en kennis over crowdfunding in een vol programma van 30 keynotes, intieme sessies en interactieve workshops.

Crowdfunding Day Europe 2016

Joris Luyendijk
Voor de 2016-editie heeft Crowdfunding Day Europe ook Joris Luyendijk gevraagd om een keynote te verzorgen. Luyendijk heeft met zijn bestseller ‘Dit kan niet waar zijn’ internationaal succes. In het boek vertelt de journalistiek antropoloog over de financiële crisis en de complexe financiële wereld, kennis die hij in twee jaar tijd opdeed in The City, het financiële centrum van Londen. “Luyendijk was een van de eerste visionairs die zich publiekelijk kritisch uitsprak over onze financiële wereld en kansen signaleerde voor een nieuw economisch systeem”, aldus Douw, die onlangs verheugd kon aankondigen dat Luyendijk op zijn aanbod is ingegaan.

In zijn keynote zal de auteur en journalist voor het eerst ingaan op de rol die crowdfunding zou kunnen spelen in de weg naar een nieuw economisch systeem, en welke risico’s daar mogelijk aan verbonden zijn. Douw voegt toe: “Misschien is de tijd van en masse klagen over ons financiële systeem voorbij, en is het tijd om te bouwen aan een systeem dat wél werkt. Crowdfunding is één van de snelste groeiende andere manieren van hoe we onze economie kunnen inrichten. Het brengt de economie weer terug tot de essentie: mensen en bedrijven die met hun plan een bijdrage aan de maatschappij hebben te leveren, en mensen die bereid zijn daar – direct – in te investeren. Daarom kijken we enorm uit naar de keynote van Joris Luyendijk op Crowdfunding Day Europe: wat kan crowdfunding leren van hoe het in de financiële crisis is misgegaan? Zo bouwen we aan een economie waar we wél in geloven.”

Naast Luyendijk worden op Crowdfunding Day Europe keynotes verzorgd door onder andere Jon Leland van het Amerikaanse platform Kickstarter, Rien Nagel van de raad van bestuur van Rabobank* en Bas van Abel, CEO van Fairphone.

* Net als vorig jaar is Rabobank aan Crowdfunding Day verbonden als hoofdsponsor, samen met Crowdfunding Nederland, de branchevereniging voor crowdfunding platforms. Onder de overige partners bevinden zich meerdere crowdfunding platforms (bijv. Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd) evenals verschillende dienstverleners en FinTech spelers als Topicus.