Rabobank hoofdsponsor van Crowdfunding Day

09 april 2015 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank heeft onlangs getekend voor het hoofdsponsorschap van Crowdfunding Day. De bank zet daarmee in op de nauwere verbinding tussen de alternatieve financieringsvorm en traditionele bancaire financiering. Crowdfunding Day vindt op 12 mei plaats in de Amsterdam ArenA.

Crowdfunding neemt steeds meer in prominentie toe in de financieringsmarkten van Europa. "Waar crowdfunding begon als een kleinschalig initiatief om creatieve projecten te financieren is het in korte tijd uitgegroeid tot een miljardenindustrie,” aldus mede‐initiatiefnemer van Crowdfunding Day Simon Douw van Douw&Koren. Ook de Rabobank heeft veel vertrouwen in de mogelijkheden van crowdfunding. Paul Dirken, directeur Bedrijven bij Rabobank: “Een persoonlijk oordeel van personen uit je naaste omgeving, onderdeel zijn van een lokaal netwerk en het scheppen van kansen zijn uitgangspunten die zowel op de Rabobank als op crowdfunding van toepassing zijn.”

Rabobank hoofdsponsor van Crowdfunding Day

Verbinding bank en crowdfunding
Rabobank heeft om deze reden onlangs getekend voor het hoofdsponsorschap van de Crowdfunding Day. Door economische ontwikkelingen en veranderde regelgeving omtrent het verlenen van krediet aan ondernemingen is het anno 2015 lastiger om aan passende ondernemingsfinanciering te komen. Dirken gelooft dat het vinden van passende financiering niet onmogelijk is en dat crowdfunding hier een aanvullende rol kan spelen. Dirken: “Sterker nog: wanneer wij een financiering bijvoorbeeld uit risico-oogpunt niet of slechts gedeeltelijk kunnen verstrekken dan wijzen we de ondernemer op andere mogelijkheden en zoeken de verbinding”. 

Crowdfunding Day 2015

Via het sponsorschap zoekt Rabobank de verbinding tussen bancaire en alternatieve financieringsvormen zoals crowdfunding. “Een juiste financieringsmix kan een onderneming helpen bij het bereiken van haar doelen. Steeds meer van onze klanten benutten verschillende financieringsbronnen en leggen daarmee een stevige financiële basis voor de toekomst van hun onderneming. Zo maken we samen meer mogelijk.”

Initiatiefnemers Douw&Koren en Event Department zijn ‘verheugd’ over de toevoeging van Rabobank aan de lijst met partners voor het event. “We zijn blij dat we voor Crowdfunding Day ook andere financieringsvormen tot onze partners mogen rekenen. We zijn ervan overtuigd dat dit hoofdsponsorschap van de Rabobank een goede stap is in het creëren van verbindingen tussen ondernemers en financiers en van grote waarde is voor Crowdfunding Day”, laten zij weten op de website van het evenement.

Crowdfunding Day
Crowdfunding Day – Europa’s grootste crowdfunding event – voorziet in een programma waarbij toonaangevende platforms, succesvolle campagnes en invloedrijke sprekers uit de crowdfundingsector de kansen en valkuilen van deze nieuwe manier van financieren belichten.

Ook sprekers uit de financiële en ondernemingswereld vertellen over crowdfunding op het event, zoals MKB-voorzitter Michaël van Straalen en Secretaris-Generaal Economische Zaken Maarten Camps. Ondernemers, investeerders en financieel professionals kunnen in meer dan 30 seminars verspreid over vijf verdiepingen alles leren van crowdfunding en de wereld daaromheen.