Delta Lloyd Bank beloont klanten met lage hypotheken

01 mei 2013 Banken.nl 2 min. leestijd

Delta Lloyd Bank wil klanten waarvan de hoogte van de hypotheek lager is dan de waarde van het huis belonen met een lagere rente. De bank stimuleert hiermee bestaande klanten hun hypotheekschuld verder af te lossen en nieuwe klanten de aanschaf van een woning deels uit eigen geld te financieren. Bij een financiering die lager ligt dan de waarde van de woning loopt de bank aanzienlijk minder risico. Dit zorgt ervoor dat de risico-opslag voor de klant verlaagt kan worden, wat resulteert in een lagere rente.

Als je dit concept doorvoert zal dit bij een annuïteiten hypotheek betekenen dat de klant bij elke renteherziening een in verhouding aantrekkelijker rente-aanbod ontvangt, in lijn met de verlaging van de risico van de bank tijdens de looptijd. Op dit moment zullen in de praktijk vooral de mensen die voor 2006 een huis hebben gekocht profiteren van deze trend bij banken. Op lange termijn zullen dit de mensen zijn die aflossen en eigen middelen in het huis stoppen.

Delta Lloyd Bank beloont klanten met lage hypotheken

Delta Lloyd Bank introduceert nieuwe risicoklassen in prijsbeleid

Delta Lloyd introduceert een nieuw prijsbeleid voor hypotheken. Dat betekent dat een hypotheek die in verhouding tot de waarde van de woning laag is, een bijhorende lagere rente krijgt. Zelfs lager dan bij een NHG garantie, en dat is uniek. Delta Lloyd gaat bij de beoordeling van een hypotheekaanvraag uit van de marktwaarde van een woning.

Delta Lloyd heeft nieuwe risicoklassen toegevoegd aan de rentestructuur. Een hypotheekaanvraag met een zogenaamde loan to value tot 90% van de marktwaarde, krijgt bij Delta Lloyd een lager tarief dan het NHG tarief.

Belonen van aflossen

Joost Melis, algemeen directeur van Delta Lloyd Bank: ‘Wij roepen woningbezitters op samen met hun financieel adviseur kritisch naar hun hypotheek te kijken. Een renteherziening is een uitgelezen moment om vast te stellen of de rente en voorwaarden van de hypotheek nog goed passen bij hun persoonlijke situatie. Wij zien dat steeds meer woningbezitters hun hypotheek deels aflossen en hiervoor niet beloond worden met een lagere rente bij renteherziening. Dit geldt ook bij overwaarde van de woning.”