Rabo maakt passen geschikt voor contactloos betalen

08 december 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na ING, ABN AMRO, Triodos Bank en Knab gaat Rabobank ook haar bankpassen uitrusten met een chip voor contactloos betalen. Vanaf februari 2015 vervangt Rabobank de huidige bankpassen door de nieuwe bankpas met een contactloos betalen functionaliteit. Ook maakte de bank bekend dat op korte termijn de Rabo Wallet beschikbaar is voor klanten om contactloos te betalen met een smartphone.

Contactloos betalen
Nederlanders betalen steeds vaker contactloos met hun betaalpas of mobiele telefoon. Sinds de uitrol van contactloos betalen begin dit jaar hebben er 3 miljoen transacties plaatsgevonden. Vooral snelheid en gemak spreken consumenten en ondernemers aan, aldus Betaalvereniging Nederland.

Begin oktober kon er op bijna 47.000 betaalautomaten contactloos worden betaald. Dit aantal zal de komende maanden alleen maar stijgen. Vooral ondernemers, waar snelheid aan de kassa gewenst is, vervangen hun huidige pinautomaat voor een automaat waarop ook contactloos betaald kan worden, aldus de betaalvereniging. Daarnaast is de uitfasering van Chipknip per 1 januari 2015 voor veel ondernemers in de catering en vending branche een reden om contactloos betalen in te voeren.

7 miljoen contactloze betaalpassen in omloop

Inmiddels zijn er bijna 7 miljoen betaalpassen en mobiele telefoons in omloop waarmee consumenten contactloos kunnen betalen. Banken en marktpartijen verwachten dat dit aantal snel verder zal groeien. Bedragen tot en met €25 kunnen gemakkelijk contactloos worden betaald omdat hier geen pincode voor nodig is. Bij bedragen boven de €25 wordt een pincode gevraagd.

Contactloos betalen - Rabobank

Ook Rabo over op contactloos betalen
Nadat eerder ING, ABN AMRO, Triodos Bank en Knab hun bankpassen geschikt hebben gemaakt voor contactloos betalen gaat Rabobank nu ook over op de nieuwe bankpas. De bank liet weten dat klanten vragen om een snellere en bredere invoering van contactloos betalen. Daarom gaat Rabobank haar passen vanaf februari uitrusten met een chip waardoor contactloos betalen ook op die manier mogelijk is. Klanten die nu actief gebruik maken van de Chipknip of MiniTix krijgen automatisch een nieuwe pas. Andere klanten op het moment dat hun pas aan vervanging toe is.

Rabo Wallet

Mobiel betalen met de telefoon heeft de toekomst. Het is gemakkelijk, veilig en snel en bovendien biedt een smartphone mogelijkheden om meer functies van de portemonnee over te nemen. De Rabobank laat een kleine groep klanten maandag haar mobiele portemonnee, de Rabo Wallet, een laatste gebruikerstest uitvoeren. Zodra de bevindingen zijn verwerkt, is de Rabo Wallet beschikbaar voor alle klanten met een geschikt toestel.

De Rabo Wallet is een app die geschikt is voor telefoons die voorzien zijn van NFC en die daarnaast voldoen aan strenge veiligheidseisen. De betaling moet net zo veilig zijn als met de traditionele Rabo bankpassen. Enkele toestellen zijn inmiddels uitgerust met een NFC-chip en voldoen aan de veiligheidseisen. De Samsung Galaxy 4 en de Samsung Galaxy Note 3 zijn als eerste geschikt.