Incompany 100: Beste private banks van Nederland

08 oktober 2014 Banken.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Staalbankiers, Van Lanschot en Deutsche Bank Private Banking zijn volgens zakelijke beslissers de beste private banks van Nederland. Dat blijkt uit de 2014 editie van de ‘Incompany 100’ ranking. De top 5 wordt gecompleteerd door Insinger de Beaufort en ABN AMRO MeesPierson.

Incompany 100

Incompany 100 is het grootste onafhankelijke onderzoek naar de tevredenheid van klanten bij zakelijke dienstverleners in negen bedrijfssectoren, waaronder Private Banking, Business Finance, Corporate Finance en Management en Organisatie. De respondenten zijn zakelijke beslissers uit het midden- en grootbedrijf die de afgelopen twee jaar verantwoordelijk of betrokken zijn geweest bij de inschakeling van externe adviseurs van private banks. Deze beslissers hebben vervolgens elk bedrijf middels rapportcijfers beoordeeld op zestien aspecten. Deze aspecten vormen samen vier categorieën: ‘knowhow’, ‘prijs’, ‘service’ en ‘resultaat’.

Beste Private Banks - Incompany100

Beste Private Bank

De Incompany 100 Beste Private Bank wordt aangevoerd door Staalbankiers, dat drie plekken wist te stijgen ten opzichte van de ranking van vorig jaar. Van Lanschot Private Banking staat op #2 en stijgt daarmee ook drie plaatsen. Deutsche Bank Private Banking staat op de derde positie, gevolgd door Insinger de Beaufort en ABN AMRO Meespierson.

Staalbankiers krijgt de meeste waardering voor het onderdeel service, met gemiddeld een half punt hoger dan de nummers 2 en 3. Vooral met de aspecten ’oplossen van problemen’ (8,24) en ‘houding’ (7,88) excelleerde de private bank. 

Bank 2014 2013 2012 2011 2010
Staalbankiers 1 4 - 10 13
Van Lanschot Private Banking 2 5 4 4 2
Deutsche Bank Private Banking 3 10 7 3 -
Insinger de Beaufort 4 3 - - 12
ABN AMRO MeesPierson 5 7 2 6 4
Theodoor Gilissen 6 13 5 8 7
Rabobank Private Banking 7 1 3 1 3
Triodos Private Banking 8 9 8 9 5
ING Private Banking 9 8 1 7 9
Bank ten Cate & Cie 10 11 - - -
UBS Wealth Management 11 12 6 11 -
Schretlen & Co - 2 - 2 6
Friesland Bank Private Banking - - - 5 8
Dexia Private Banking - - - 12 11
Delta Lloyd Private Banking - - - - 1
ABN AMRO Private Banking - - - - 10
Belfius Private Banking - 6 - - -
 
Volgens Staalbankiers is de nummer 1 positie een gevolg van de keuze voor de extra focus op het hogere segment waardoor nog meer tijd aan cliënten kan worden besteed. Ook de lange termijn visie op beleggen en het investeren in de kwaliteit van advies dragen bij aan het succes van de private bank.

Tevredenheid klanten zakelijke dienstverlening is nog nooit zo hoog geweest

Steeds meer dienstverleners slagen erin hun klanten heel tevreden te stellen. Dit levert dit jaar opvallend veel nieuwe winnaars op. “Het zijn de outsiders die dit jaar de smaakmakers zijn”, zegt René Gerhardus, hoofdredacteur van Incompany. “Voorheen zagen we een kopgroep van zo’n tien bedrijven die 80% van alle prijzen won, die tijd lijkt nu voorbij. De concurrentie heeft niet stilgezeten en klanten krijgen meer keus”, aldus Gerhardus. De hoofdredacteur van Incompany wijst ook op nieuweling Deutsche Bank, die alle Nederlandse banken in de sector corporate finance verslaat en ook top-3 noteringen behaalt in private banking en business finance.

Zie de pagina Rankings & Awards voor een overzicht van de belangrijkste rankings in de bankensector.