Rabobank vervangt Random Reader met Rabo Scanner

18 september 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

Vanaf 18 september gaat Rabobank gefaseerd 5,4 miljoen Random Readers vervangen door de Rabo Scanner. De Random Reader, die tot nu toe gebruikt wordt voor online identificatie bij internetbankieren, staat niet bekend om zijn gebruikersgemak. De Rabo Scanner moet hiervoor een oplossing bieden.

Random Reader

Tot nu toe hebben klanten van Rabobank een Random Reader nodig bij internetbankieren. Het is een paslezer waarmee klanten met hun bankpas en pincode zich kunnen identificeren op de website van de Rabobank. Zo is de reader nodig bij het overmaken van geld naar een onbekende rekening.

Rabo Scanner

Rabobank introduceert vanaf 18 september de Rabo Scanner als opvolger van de Random Reader. De Rabo Scanner moet klanten meer gebruiksgemak bieden omdat er minder vaak codes ingevoerd hoeven te worden.

Op het scherm van de computer, tablet of smartphone van de klant verschijnt een kleurcode. Na het scannen van de kleurcode met de ingebouwde camera van de Rabo Scanner ziet de klant op het scherm van de Rabo Scanner wat hij ondertekent. Vervolgens genereert de Rabo Scanner een signeercode. De klant voert de signeercode in op computer, tablet of smartphone om de opdracht te ondertekenen.

'De Rabobank biedt haar klanten een zo veilig mogelijke virtuele omgeving aan om bankzaken te kunnen doen met een maximum aan gebruiksgemak', zegt Ron Droste, directeur Particulieren & Private Banking. 'De Random Reader speelde de afgelopen 10 jaar hierbij een belangrijke rol maar biedt niet altijd de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid die we voor onze klanten nastreven. Met de komst van de Rabo Scanner maken we het voor de klant nog gemakkelijker om zijn bankzaken te doen.'

Vervannging

De vervanging van 5,4 miljoen Random Readers zal gefaseerd gebeuren. Klanten kunnen de  Reader blijven gebruiken tot ze de Rabo Scanner hebben ontvangen. Eind 2015 zullen de Random Readers vervangen zijn door Rabo Scanners. Klanten krijgen persoonlijk bericht van de Rabobank wanneer zij de Rabo Scanner ontvangen.

De eerste groep gebruikers ontvangt de Rabo Scanner op 18 september. Vanaf die datum wijzigen daarom de inlogschermen van Rabo Internetbankieren en Rabo Mobielbankieren, ook bij betalingen via iDeal krijgen klanten een ander inlogscherm te zien.

De Rabo Scanner is door de Rabobank ontwikkeld in nauwe samenwerking met klanten en externe leverancier Vasco, ook de ontwikkelaar van de Random Reader.