SNS ontwikkelt app voor smartwatch en Google Glass

03 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

SNS Bank heeft in samenwerking met ICT-adviesbureau Ordina een app ontwikkeld voor de Android smartwatches en Google Glass waarmee gebruikers hun saldo kunnen checken. Dit initiatief van SNS Bank past in de trend waarin banken apps ontwikkelen voor de nieuwe draagbare technologieën (wearables). In Nederland is SNS Bank de eerste bank die een app lanceert voor zowel de smartwatches als Google Glass.

Banken ontwikkelen voor wearables

De wereld gaat steeds meer gedomineerd worden door gemakzucht en altijd-en-overal-bereikbaar-zijn. Na smartphones en tablets zijn 'wearables' de nieuwe technologiegolf die op ons af lijkt te komen. Wearables zijn draagbare technologieën die je om je arm, op je lichaam of in je kleding kan dragen. Banken spelen reeds in op deze trend door de ontwikkeling van apps voor deze apparaten. Zo werden in 2013 de eerste bankapps voor Google Glass gelanceerd. En kwam BNP Paribas TEB met de eerste app voor een smartwatch.

SNS Bank ontwikkelt app voor smartwatch

SNS Bank één van de voorlopers

In Nederland is SNS Bank de eerste bank die een app lanceert voor zowel de smartwatches als Google Glass. Met de app kunnen gebruikers altijd en overal hun saldo checken. Patrick Kuijsters, directeur Marketing SNS Bank: "Uit onderzoek blijkt dat bijna al onze klanten hun saldo gemiddeld één keer per dag op hun mobiel bekijken. Met de Android smartwatches en Google Glass-app kun je op nog meer manieren je saldo bekijken. Dat is handig want zo heb je inzicht in je saldo waar en wanneer en met welk apparaat je maar wilt. Deze ontwikkeling past bij onze ambitie om klanten zo goed mogelijk inzicht te geven in eigen geldzaken."

De app werkt met behulp van stemcommando’s. Er zijn plannen om op termijn meerdere bankrekeningen te kunnen weergeven op de app. Ook zijn er ideeën voor uitbreidingen, zoals het doen van betalingen.