BNP Paribas TEB lanceert eerste app voor smartwatch

15 mei 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

BNP Paribas TEB gelooft sterk in de toekomst van draagbare technologieën zoals smartglasses en smartwatches. Begin mei lanceerde de Turkse bank 's werelds eerste bankapplicatie voor de Samsung Galaxy Gear 2 SmartWatch. Zes maanden nadat TEB de eerste financiële aanvraag van Turkije op Google Glass mogelijk maakte.

Na smartphones en tablets zijn 'wearables' de nieuwe technologiegolf die op ons af lijkt te komen. Wearables zijn draagbare technologieën die je om je arm, op je lichaam of in je kleding kan dragen. Banken spelen reeds in op deze trend door de ontwikkeling van apps voor deze apparaten. Zo werden in 2013 de eerste bankapps voor Google Glass gelanceerd. En nu komt BNP Paribas TEB met de eerste app voor een smartwatch.

TEB - Gear 2

Gökhan Mendi, hoofd TEB Retail en Private banking, verwacht dat smartglasses, smartwatches en andere draagbare technologieën op korte termijn een belangrijk onderdeel gaan uitmaken in ons dagelijks leven. Dit is ook de reden dat TEB de komende jaren blijft investeren in verschillende platformen voor wearables.

De gelanceerde app voor de Samsung Galaxy Gear 2 SmartWatch is een eerste stap naar de ontwikkeling van een uitgebreide bankapp met toepassingen om via je horloge je bankzaken te kunnen regelen. Met de eerste versie van de app kan de gebruiker vooralsnog alleen marktdata inzien en direct contact opnemen met de call center van TEB.