Volksbank benoemt Gwendolyn van Tunen tot Chief Financial Crime Officer

25 juni 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Gwendolyn van Tunen is de allereerste Chief Financial Crime Officer van de Volksbank ooit. Met de nieuwe functie – die vorig jaar november al werd aangekondigd – hoopt de bank de poortwachtersfunctie efficiënter en effectiever in te kunnen vullen.

Van Tunen is al ruim 25 jaar actief in de financiële sector, waarvan de laatste twintig jaar in diverse nationale en internationale managementfuncties, onder meer op het gebied van compliance, corporate governance en operations.

In verschillende functies heeft zij veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van (inter)nationale wet- en regelgeving en integriteitsrisico’s. Van Tunen werkt sinds 2021 als directeur Compliance bij de Volksbank. Daarvoor vervulde ze zeven jaar de functie van Chief Compliance Officer bij ABN AMRO. Van Tunen begon haar carrière als auditor.

Volksbank benoemt Gwendolyn van Tunen tot Chief Financial Crime Officer

Namens de Raad van Commissarissen reageert Gerard van Olphen verheugd op de benoeming. “Ik ben ervan overtuigd dat de Volksbank nu over de vereiste slagvaardigheid beschikt om meer snelheid te maken teneinde op structurele wijze invulling te geven aan haar poortwachtersfunctie.”

“Namens het Executive Committee verwelkom ik Gwendolyn van Tunen als CFCO”, voegt CEO Roland Boekhout toe. “Het helpt ons dat zij vanuit haar achtergrond als directeur Compliance volop bekend is met de uitdagingen en onze prioriteit met betrekking tot het bestrijden van financiële criminaliteit.”

“Met haar benoeming versterken we de borging van maatregelen op het gebied van klantintegriteit, voor een effectieve bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering”, aldus Boekhout.

Met de aanstelling van de nieuwe CFCO bestaat de Executive Committee van de Volksbank naast Van Tunen uit de statutaire leden Roland Boekhout (CEO), André Haag (CFO), Saskia Hoskens (CRO) en Marinka van der Meer (CCO). Jacqueline Touw-Conradi (CPOO), Michel Ruijterman (CIO) en Van Tunen CFCO zijn de niet-statutaire leden.