Volksbank presenteert nieuwe CEO: Roland Boekhout

23 mei 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De kogel is door de kerk: Roland Boekhout is de nieuwe topman bij de Volksbank. Daarmee heeft de bank de gewenste opvolger gevonden van Martijn Gribnau, die in december vorig jaar aangaf af te zien van  een tweede benoemingstermijn.

De kersverse CEO kan bogen op ruim dertig jaar aan internationale ervaring in de bancaire sector, zowel in de particuliere als zakelijke markt. Zo bekleedde hij meerdere commerciële en bestuurlijke functies bij zowel ING als het Duitse Commerzbank.

Van 2010 tot 2017 was Boekhout CEO van ING Duitsland. Daarvoor was hij de eindverantwoordelijke van ING Commercial Banking in Centraal- en Oost-Europa. Na zijn vertrek bij de oranjebank werd hij in 2020 lid van de Board of Managing Directors bij Commerzbank en was hij verantwoordelijk voor corporate clients. Daarnaast was hij tot voor kort als adviseur verbonden aan McKinsey & Company.

Roland Boekhout, de Volksbank

Boekhout laat weten vereerd te zijn met het vertrouwen van de Volksbank om leiding te geven aan het bedrijf. “Ik zie ernaar uit om de schouders eronder te zetten en samen met alle collega’s een bijdrage te leveren aan een stabiele en duurzame toekomst van de Volksbank, waarmee we een positieve impact realiseren voor zowel klanten, maatschappij, medewerkers als de aandeelhouder.”

Allround bankier

Namens de Raad van Commissarissen benadrukt Gerard van Olphen blij te zijn om een allround bankier als Boekhout bij de Volksbank te mogen verwelkomen. “Roland beschikt over uitgebreide ervaring in de financiële sector”, legt Van Olphen uit.

“Hij staat bekend als een verbindende en inspirerende leider met sterke klantfocus en ruime kennis van en ervaring met het aansturen van complexe (digitale) verandertrajecten in een gereguleerde omgeving.”

Daarnaast legt de RvC-voorzitter uit dat de ingezette initiatieven om de operationele bedrijfsvoering van de bank te verbeteren, met name op het gebied van klantintegriteit, regelgeving en het IT-fundament van de bank, hoge prioriteit hebben. “Ik ben ervan overtuigd dat Roland met zijn achtergrond bij uitstek geschikt is om de transitie naar een toekomstbestendige bank verder vorm te geven”, aldus Van Olphen.

Samenstelling Executive Committee

Met de aanstelling van de nieuwe CEO bestaat het Executive Committee van de Volksbank naast Boekhout uit de statutaire leden André Haag (CFO), Saskia Hoskens (CRO) en Marinka van der Meer (CCO). Jacqueline Touw-Conradi (CPOO), Michel Ruijterman (CIO) en een CFCO (nog in te vullen) zijn de niet-statutaire leden.