CTO Görkem Köseoğlu stapt na twee maanden op bij ING vanwege meningsverschil leiderschapsstijl

03 november 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Het avontuur van Görkem Köseoğlu als Chief Technology Officer bij ING was van korte duur. Twee maanden na zijn aanstelling vertrekt Köseoğlu alweer bij de oranjebank vanwege “wederzijdse discussies over verschillende opvattingen over de verwachtingen over zijn leiderschapsrol”.

Köseoğlu werd per 1 september naar voren geschoven als opvolger van de naar Lloyds Bank vertrokken Ron van Kemenade. Het Financieele Dagblad noemt het vertrek van de CTO na twee maanden “uiterst opmerkelijk”. “Zeker voor iemand die al twaalf jaar bij de bank werkt en bekend is met de cultuur binnen de instelling.”

Daarnaast vindt de krant het veelzeggend dat het persbericht waarin het vertrek wordt aangekondigd geen verklaring van de hoofdrolspeler bevat. Ook stelt het FD dat CEO Steven van Rijswijk niet bekend staat als ruziemaker.

CTO Görkem Köseoğlu stapt na twee maanden op bij ING vanwege meningsverschil leiderschapsstijl

Uiterst opmerkelijk of niet, in hetzelfde persbericht laat van Rijswijk weten het vertrek te betreuren en bedankt Köseoğlu voor zijn bewezen diensten. “Wij wensen hem het allerbeste voor de toekomst”, aldus de CEO van ING.

Tot de bank een definitieve opvolger heeft gevonden zal Marnix van Stiphout wederom de CTO-functie op ad interim basis overnemen. Van Stiphout nam na het vertrek van Van Kemenade deze functie ook al tijdelijk over.