Robert Swaak nog eens vier jaar aan het roer bij ABN AMRO

31 oktober 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO heeft bekendgemaakt dat Robert Swaak zijn voorzitterschap bij de bank met nog eens vier jaar gaat verlengen. Swaak begon in 22 april 2020 aan zijn eerste termijn als CEO bij ABN AMRO.

Swaak laat weten vereerd te zijn met het vertrouwen dat de Raad van Commissarissen in hem stelt om nog eens vier jaar leiding te mogen aan ABN AMRO. “Ik ben trots op wat we samen met alle collega’s in de afgelopen jaren hebben bereikt voor onze klanten, investeerders, en de samenleving. En ik kijk vol energie uit naar de komende vier jaar.”

Onder de leiding van Swaak werden er een aantal belangrijke beleidswijzigingen bij de Nederlandse grootbank doorgevoerd. Zo werden onder meer alle niet-Europese activiteiten van de zakentak afgestoten, werd er afscheid genomen van meer dan 800 werknemers, besloot men om minder risico’s te nemen rondom zijn kredietverlening, werd duurzaamheid een belangrijkere pijler worden en is men staatsbank af.

Robert Swaak nog eens vier jaar aan het roer bij ABN AMRO

“Onder Roberts leiding heeft de bank grote stappen voorwaarts gezet en een duidelijk profiel gekozen”, vat RvC-voorzitter Tom de Swaan samen. “We zien dat de gemaakte keuzes de juiste zijn geweest – de bank staat er goed op. Wij zijn heel blij dat Robert bereid is om nog vier jaar CEO van ABN AMRO te blijven.”