Tom de Swaan verlengt RvC-voorzitterschap bij ABN AMRO

10 maart 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen van ABN AMRO heeft bekendgemaakt dat het Tom de Swaan voordraagt voor een herbenoeming als voorzitter. Tegelijkertijd maakt de bank ook bekend dat RvC-lid Tjalling Tiemstra wordt vervangen door Sarah Russell.

De Swaan is sinds 2018 lid en voorzitter van de RvC van ABN AMRO. De bank legt uit dat zijn herbenoeming wordt voorgedragen op “grond van zijn kennis en ervaring” als bestuurslid en commissaris – zowel nationaals als internationaal – in de financiële sector en daarbuiten. Tevens is men positief over de “deskundige manier” waarop De Swaan in de afgelopen jaren de raad heeft voorgezeten. 

Omdat Tjalling Tiemstra niet meer beschikbaar was voor een nieuwe termijn, ontstond er binnen de RvC een vacature voor een financieel expert. Sarah Russell wordt daarom voorgedragen als het nieuwste lid binnen de raad. Russell heeft diverse leidinggevende en bestuursfuncties bekleed binnen de financiële sector, accountancy, vermogensbeheer en risicobeheer – onder andere bij ABN AMRO, Nordea, APG en Aegon.

Tom de Swaan, Sarah Russell - ABN AMRO

“We zijn heel blij Sarah Russell te kunnen voordragen voor de Raad van Commissarissen van ABN AMRO”, legt De Swaan uit. “Met haar uitgebreide kennis en ervaring in de financiële sector – als bestuurslid en commissaris – zal ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de Raad van Commissarissen van ABN AMRO.”

“We bedanken Tjalling Tiemstra voor zijn belangrijke bijdrage aan de Raad van Commissarissen in de afgelopen zes jaar. Met zijn vrede en diepgaande ervaring in de accountancy is hij bijzonder waardevol geweest voor de Raad van Commissarissen”, besluit De Swaan.