ING’s CTO Ron van Kemenade stapt over naar Lloyds Bank

19 december 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

Lloyds Bank heeft zich versterkt met de Chief Technology Officer van ING: Ron van Kemenade. Bij Lloyds Bank zal Van Kemenade dezelfde functie vervullen.

Van Kemenade is niet alleen een ING-veteraan, maar ook de eerste CTO van de bank ooit. In die hoedanigheid speelde hij de afgelopen jaren een belangrijke rol in de digitale transitie van ING.

De kersverse CTO van Lloyds Bank begint in juni 2023 met zijn nieuwe uitdaging en wordt verantwoordelijk voor het aansturen van de technologie- en datastrategieën van de Bank. Daarnaast zal hij leiding geven aan de techteams in lijn met de nieuwe strategie en reorganisatie van Lloyds Bank. De Britse bank wil de komende drie jaar £1 miljard investeren om zijn technologische infrastructuur en digitale diensten te verbeteren.

De bank hoopt tegen 2024 een vijfde van zijn applicaties naar de cloud te hebben overgebracht en wil daarnaast 15% van zijn legacysystemen buiten gebruik stellen. Lloyds Bank-CEO Charlie Nunn noemt de rol van CTO cruciaal voor het bedrijf, “gezien het tempo van de technologische innovatie en het belang van technologie en data als factor voor het realiseren van de groeistrategie op de lange termijn”.

Ron van Kemenade - Lloyds Bank

Sterk fundament

Van Kemenade wordt door ING-CEO Steven van Rijswijk bedankt voor zijn bewezen diensten. “Hij heeft meer dan tien jaar lang een centrale rol gespeeld bij het creëren van het sterke tech-fundament waarmee we onze klanten een superieure digitale ervaring kunnen aanbieden. Ik wil het veel succes wensen in zijn nieuwe functie.”

Vertrekkend CTO Van Kemenade legt uit dat het hem zwaar zal vallen om na bijna twintig jaar de oranje familie te verlaten. “Tegelijkertijd ben ik verheugd om een nieuwe kans aan te gaan en een nieuw perspectief te krijgen.”

“Ik zal de jaren die ik bij ING heb doorgebracht altijd koesteren, alles wat ik heb geleerd, de ervaring die ik heb opgedaan en vooral de geweldige mensen met wie ik heb samengewerkt”, besluit Van Kemenade.