Next-gen leider benoemd tot Chief Operations Officer bij ING Wholesale Banking

23 oktober 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING heeft Frank Jan Risseeuw benoemd tot Chief Operations Officer voor zijn Wholesale Banking-afdeling. Hij volgt Danny Nijhuis op, die onlangs werd benoemd tot COO van ING Nederland.

Risseeuw werkt al zijn gehele carrière voor ING. Zo volgde hij in 2007 het talentenprogramma van de oranjebank, waarna hij zich ontwikkelde in marketing, sociale media en digitale vaardigheden. Momenteel is hij de COO van ING Spanje en Portugal – een functie die hij nog tot 31 december dit jaar zal invullen.

Een jaar geleden was Risseeuw nog terug te vinden in de MT/Sprout Next Leadership; een jaarlijkse lijst waarin de vijftig meest talentvolle topmanagers (tot en met de leeftijd van 45 jaar) worden gepresenteerd. Van deze genomineerden wordt verwacht dat zij zich uiteindelijk zullen ontwikkelen tot toekomstig c-level-materiaal.

Next-gen leider benoemd tot Chief Operations Officer bij ING Wholesale Banking

Destijds stelde hij dat hij als next-gen leider meer nadruk wil leggen op impact, op het waarom en het maken van duidelijke keuzes. “Veel van de uitdagingen en kansen moet je als bedrijf niet alleen willen aangaan, maar juist samen met anderen om zo de impact te vergroten.”