MT/Sprout NL 50 vol met leiderschapstalent uit financiële sector

11 oktober 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Meer dan een vijfde van al het aanstormend top-management-talent is afkomstig uit de financiële sector. In de prestigieuze MT/Sprout Next Leadership worden jaarlijks de vijftig meest talentvolle topmanagers (tot en met de leeftijd van 45 jaar) gepresenteerd, waarvan men vermoedt dat het de leiders vormen van de next generation – toekomstig c-level-materiaal dus.

“Een functie met stevige verantwoordelijkheid in een organisatie die ertoe doet. Ook buiten je organisatie groeit je zichtbaarheid als professional: je schuwt de off- en online podia niet als bestuurder met visie. Je cv is inspirerend en geeft blijkt van een snelle, maar ook brede ontwikkeling.”

Het is de omschrijving van een leiderschapstalent zoals omschreven door MT/Sprout – samen met tal van executive searchbureaus verantwoordelijk voor de samenstelling van de lijst.

MT/Sprout NL 50 vol met leiderschapstalent uit financiële sector

Het toptalent van SNS

Wellicht is Angela Eijlander de bekendste financiële naam uit de lijst. Eijlander is sinds 1 januari dit jaar de CEO van SNS Bank. In een toelichting stelt ze dat “hard met hart” combineren haar persoonlijke succesfactor is.

Het toptalent legt daarnaast uit dat ze bij SNS op de goede plek zit. “Onze drijfveren matchen. Toen ze me vroegen voor deze functie zag ik dat als een prachtige kans om maatschappelijke impact te maken.”

Qua managementstijl gelooft Eijlander heilig in het maximaal benutten van een ieders potentieel, waarin haar rol als inspirator en motivator van doorslaggevend belang is. “Mijn default setting is niet wat er niet kan, maar wat er wel kan. Daar krijgt iedereen energie van en daarmee creëer je innovatie en vooruitgang.”

Next generation leiders

SNS is niet de enige bank die middels een toptalent terug te vinden is in de prestigieuze lijst van MT/Sprout. Ook onder meer Geneviève Ho Sam Sooi (managing director new business & special clients bij ABN AMRO), Frank Jan Risseeuw (COO ING Spanje en Portugal), Saskia de Vries (head of international financial architecture bij De Nederlandsche Bank), Joost Brouwer (chief lending bij Knab) en Mark Lamers (CFO BUX) wisten een plek te bemachtigen.

De volledige lijst is hier terug te vinden.