BNG Bank en Handelsbanken behoren opnieuw tot de veiligste banken ter wereld

20 oktober 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

BNG Bank is door Global Finance Magazine opnieuw uitgeroepen tot de op twee na veiligste bank ter wereld – een prestatie die logischerwijs goed genoeg is om ook tot de veiligste van Nederland bestempeld te worden. In deze lijst eindigt Handelsbanken als veiligste commerciële bank in Europa.

Het vakblad stelt de lijst van ‘World’s 50 Safest Banks’ al sinds 1992 samen aan de hand van een vergelijking van de kredietratings over de lange termijn van kredietbeoordelaars Moody’s. Standard & Poor’s en Fitch en het balanstotaal van de vijfhonderd grootste banken ter wereld.

Op de wereldranglijst ontvangt BNG Bank dit jaar een bronzen plak en moet het alleen de Duitse KfW-bank (nummer 1) en het Zwitserse Zuercher Kantonalbank voor zich dulden.

BNG Bank en Handelsbanken behoren opnieuw tot de veiligste banken ter wereld

Gekeken naar de prestaties van commerciële banken, dan valt op dat het Zweedse Handelsbanken wordt gezien als de veiligste bank van Europa. “Wij zijn trots op deze erkenning en zullen blijven werken aan het behoud van de hoogste kwaliteitsnormen in al onze activiteiten”, aldus de bank.