Rabobank introduceert private debt specialist Colesco

21 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Rabobank vergroot zijn bereik in de Europese private debt markt met de lancering van Colesco. Het betreft een nieuwe, onafhankelijke, private debt specialist die Europese mid-market bedrijven zal ondersteunen bij hun duurzame groeiambities.

Colesco combineert de ervaring en kennis opgedaan bij de Rabobank met een duidelijke focus op thematisch beleggen. Het bedrijf wil zijn klanten helpen met op maat gesneden en flexibele financieringsoplossingen, waaronder unitranche leningen (een combinatie van een senior lening en een mezzanine lening).

Volgens de Rabobank is er vanuit zowel bedrijven als institutionele investeerders veel vraag naar dergelijke financieringsoplossingen. Met Colesco verwacht de coöperatieve bank dan ook goed op deze klantbehoefte in te kunnen spelen.

Rabobank introduceert private debt specialist Colesco

De nieuwe debt specialist bouwt voort op de netwerken, kennis en middelen van Rabobank en is voornemens om institutioneel kapitaal te investeren in onder meer de financiering van de transities in het wereldvoedselsysteem en de energievoorziening.

“Rabobank ontwikkelt doorlopend oplossingen die onze klanten ondersteunen”, legt CEO Stefaan Decraene uit. “Colesco is een goed voorbeeld van hoe we als coöperatieve bank inspelen op nieuwe klantbehoeftes en met samenwerking de duurzame transitie kunnen versnellen, zowel in Nederland als daarbuiten.”