Rabobank lanceert Rabo TijdslotSparen

12 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Klanten van de Rabobank kunnen sinds kort starten met Rabo TijdslotSparen; een nieuw spaarproduct dat tussen depositosparen en een normale spaarrekening in zit.

Doordat spaargeld op het nieuwe spaarproduct langer op de rekening blijft staan, kan de coöperatieve bank een rente bieden van 2,25%. Tegelijkertijd verhoogt Rabobank ook de variabele spaarrente op de normale spaarrekening naar 1,7% voor tegoeden tot €20.000.

“Als bank zien we dan spaarders die hun financiële buffer op orde hebben vaak meer geld op hun normale spaarrekening stallen dat ze op korte termijn nodig hebben”, legt Mariëlle Lichtenberg (directeur particuliere klanten) uit. “Tegelijkertijd vinden veel klanten depositosparen niet flexibel genoeg, ondanks de hogere rente.”

Rabobank lanceert Rabo TijdslotSparen

“Met Rabo TijdslotSparen overbruggen we het verschil daartussen en kunnen daarop een goede rente van 2,25% bieden”, vervolgt Lichtenberg. “Het geeft klanten een mooie combinatie van flexibiliteit en rendement.”

Waar depositospaarders hun geld voor langere tijd vastzetten, geldt voor het nieuwe spaarproduct alleen een minimum ‘wachtperiode’ van zo’n drie maanden. Klanten kunnen altijd bijstorten en negentig dagen na een overboekingsopdracht weer over hun geld beschikken.

De rente voor Rabo TijdslotSparen is in tegenstelling tot die van termijndeposito’s variabel en beweegt mee met de ontwikkelingen in de markt.  

Variabele rente

Omdat Rabobank er “ook voor klanten is die nog aan hun buffer werken”, verhoogt de bank de variabele rente van 1,5% naar 1,7% voor spaartegoeden tot €20.000. Voor spaartegoeden vanaf €20.000 tot en met €100.000 stijgt de rente naar 1,6%. Daarboven blijft de variabele spaarrente 1,5%.