ING wil met 625 sponsorships (vrouwen)voetbal nog toegankelijker maken

27 juni 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Voor 625 amateurvoetbalverenigingen wordt het de komende tijd een stukje makkelijker om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. ING gaat hen de komende drie jaar sponsoren met een totaalbedrag van €2,5 miljoen.

Volgens ING was de sponsoractie in trek: meer dan 1.000 clubs hadden zich bij de bank aangemeld. In de selectieprocedure tilde ING zwaar aan de thema’s vrouwenvoetbal en in het ‘Niemand Buitenspel-Proramma’ voor mensen die het financieel moeilijk hebben).  De populariteit van het sponsorschap onderstreept volgens de oranjebank de ambitie van de clubs om voetbal toegankelijk te houden voor iedereen.

"We zijn blij met de grote betrokkenheid van deze clubs,” legt Steffen van Iersel (Manager Sponsoring & Events bij ING) uit. "De focus van vele clubs op meiden- en vrouwenvoetbal en de aandacht voor het Niemand Buitenspel-programma in hun plannen, zijn veelbelovend.”

Van Hessel stelt daarnaast dat de selectie geen lichte taak was en vindt het uiteraard jammer dat clubs achter het net visten. "We waarderen de inspanningen van elke club die zich heeft aangemeld en kijken uit naar hun voortdurende inzet in de toekomst."

155.000 vrouwelijke voetballers 

KNVB-directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee laat weten blij te zijn met de inzet van ING. “Wij zijn heel blij met deze inzet van ING. Jaarlijks worden in het amateurvoetbal zo’n 750.000 wedstrijden gespeeld, mede dankzij de vele vrijwilligers. Los van hun tijd, is er ook gewoon geld nodig. Sponsoring houdt het voetbal betaalbaar voor iedereen. Want aan een sport als voetbal moet iedereen mee kunnen doen.”

De extra aandacht voor het Niemand Buitenspel-programma en het vrouwenvoetbal wordt door Van der Zee als veelbelovend bestempeld. Hij stipt aan dat de KNVB door wil groeien naar 155.000 vrouwelijke actieve voetballers.

Een missie waar Van Iersel zich in kan vinden. Ze legt dat ING zich zal blijven inzetten voor de ontwikkeling en groei van het amateurvoetbal en “in het bijzonder op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal en financiële inclusie”.

"Dit initiatief heeft opnieuw bevestigd hoe belangrijk amateurvoetbal is voor onze samenleving. We zijn dankbaar voor de passie en betrokkenheid die we hebben gezien en kijken uit naar het verdere verloop van dit project", aldus Van Iersel.