DNB lanceert nieuwe podcast ‘De Snelheid van Geld’

19 juni 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

De Nederlandsche Bank heeft een nieuwe podcast gelanceerd: ‘De  Snelheid van Geld’. De podcast gaat over alles wat je met geld kunt doen én wat geld met ons doet. Daarnaast behandelen de sprekers ook de maatschappelijke problemen waarin geld een grote rol speelt.

“De Snelheid van Geld gaat over allerlei vormen van geld, maar vooral over de maatschappelijke ontwikkelingen rond geld”, legt de toezichthouder uit. “De wereld van geld en de wereld waarin geld belangrijk is: jouw huis, jouw pensioen, jouw contante en digitale geld en de toekomst van geld.”

In het eerste seizoen staat het geld zelf centraal. Onder meer vragen zoals hoe vals geld kan zijn, of de digitale euro echt gaat komen en of het goud in de kluis bij DNB echt nodig is, zullen de revue passeren. De eerste twee afleveringen van de serie gaan over dat goud, en de verhuizing van Amsterdam, via Haarlem, naar de bossen van Zeist.

De Snelheid van Geld

Daarna volgen afleveringen over onder meer contant en beschadigd geld en hoe dat geld überhaupt gecreëerd wordt. Ook het thema wat geld met ons doet – of het net zo prettig is om geld te winnen als vervelend om hetverliezen – zal worden behandeld.

De podcastmakers laten zowel medewerkers van DNB als professionals uit de sector aan het woord. Daarnaast zitten er ook korte rapportages in het eerste seizoen verwerkt.

De podcast is hier te luisteren.