Risketeers start tweede ronde Risk, Finance en Compliance opleiding

02 maart 2023 Banken.nl 3 min. leestijd

Risketeers, een startup die jonge ambitieuze talenten klaarstoomt voor een carrière in risk, finance & compliance, is na een voortvarend eerste jaar klaar voor de tweede lichting young professionals die een  traineeship bij de opleider willen beginnen.

Het bedrijf werd in 2022 gelanceerd door boutique consultancybureau ACE + Company en recruitmentbureau New Monday. “We leiden een nieuwe generatie risk, compliance, finance en sustainability-professionals op die echt waarde toevoegt aan de financiële sector”, zegt Sjoerd Blom, program lead van Risketeers.

De ongekende krapte op de arbeidsmarkt en moordende concurrentie binnen het young professionals-landschap heeft de twee partners er niet van weerhouden de lat hoog te leggen. Blom: “Onze ambitie is om binnen drie jaar het beste opleidingsinstituut voor jong talent te zijn binnen ons vakgebied; de eerste stappen hierin zijn gemaakt."

Risketeers start tweede ronde Risk, Finance en Compliance opleiding

Het Amsterdamse ACE + Company is een adviesbureau gespecialiseerd in regulatory change en risk & compliance. Het bureau richt zich volledig op opdrachtgevers in de financiële sector. New Monday uit Nieuwegein heeft een bredere focus. Het plaatst specialisten op het snijvlak van business en IT, onder meer in de bankensector.

“Risketeers is gebouwd op de fundamenten van de twee ervaren organisaties die hun sporen in de financiële sector inmiddels ruim hebben verdiend”, legt Arthur Willigenburg (partner van ACE + Company en medeoprichter van Risketeers) uit.

Het programma

Het eenjarige traineeshipprogramma van Risketeers werkt als volgt. Young professionals kunnen in hun eerste jaar rekenen op een “hoogwaardig opleidingsprogramma gericht op de praktijk”, “intensieve begeleiding” en een “uitdagende klantopdracht” bij partijen als KNAB, Leaseplan, Rabobank, APG of MUFG.

Na twaalf maanden treden de young professionals in dienst bij de klant, waar ze gedetacheerd zijn geweest (ook bekend als een detavast-constructie). Daarnaast blijven zij verbonden aan de Risketeers community.

“Door deze aanpak maken young professionals een vliegende start binnen het vak en bij hun werkgever”, stelt Blom. “Zo krijgen ze dertig dagen opleiding, coaching en training van de beste docenten en experts uit de markt. De deelnemers behalen in korte tijd belangrijke certificeringen zoals BABOK, Financial Risk Management Foundations, DAMA DMBOK en Professional Scrum Master 1.”

"Onderscheidend in het programma is de nadruk op soft skills", vult Willigenburg aan. “Starters rollen vaak zo vanuit de collegebanken een kantoor in, maar weten vaak niet hoe het is om in zo’n omgeving samen met collega’s te werken. Bij Risketeers helpen we ze daarom eerst over zichzelf te leren en over werken in een team.”

Nieuwe lichting

In maart start de nieuwe lichting van Risketeers, na een succesvolle eerste lichting in september 2022. Na twee weken onboarding en basistraining zijn de young professionals begin april gereed voor de start bij hun klant.

Interesse? Klik hier voor meer informatie.