Knab benoemt Tom van Zalen tot Chief Risk Officer

07 februari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tom van Zalen is de nieuwe Chief Risk Officer van Knab.

De kersverse CRO van de online bank komt over van ING, waar hij de afgelopen elf jaar werkzaam was. In zijn laatste functie was hij verantwoordelijk voor het credit risk management.

"Ik voel me erg aangetrokken tot de propositie van Knab en de ambitie om de bank voor zzp’ers te zijn”, legt Van Zalen uit. “In de vele gesprekken die ik met mensen van Knab voerde, viel me elke keer het grote enthousiasme en de toewijding op. Dat werkt heel inspirerend en aanstekelijk. Er heerst een enorme focus op de klant, wanneer het gaat om het verbeteren van de dienstverlening. Dat spreekt me aan en daar draag ik graag aan bij.”

Tom van Zalen, Chief Risk Officer, Knab

Risk management raakt volgens Van Zalen de kern van het bestaansrecht van een bank. “Met goed en slim risk management hou je niet alleen de bank veilig en compliant”, stelt hij. “Maar kun je ook de beste klantervaringen creëren. Data speelt hierin een cruciale rol. Ik zal daarom mijn ervaring met - en passie voor - datagedreven risk management zoveel mogelijk inzetten."

Een goede match

Ook vanuit de leiding van Knab wordt er enthousiast gereageerd op de aanstelling. Zo laat RvC-voorzitter Eric Drok weten erg blij te zijn met het feit dat Van Zalen de directie komt versterken. “Zijn brede ervaring binnen alle facetten van het risk-domein, vernieuwende blik en data-gedreven aanpak zijn heel belangrijk voor Knab.”

Tot slot noemt Knab-CEO Nadine Klokke de nieuwe Chief Risk Officer een uitstekende professional die in staat is om complexe zaken eenvoudig en menselijk uit te leggen. “Een goede match met Knab”, concludeert ze.