Van Lanschot Kempen uitgeroepen tot beste private bank in Nederland

15 november 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Bij de jaarlijkse Global Private Banking Awards heeft Van Lanschot Kempen de award ‘Best private bank in the Netherlands 2022’ in de wacht gesleept.

De Global Private Banking Awards – georganiseerd door professional Wealth Management en The Banker (Financial Times) – onderscheidt private banken die het afgelopen jaar uitblonken in zowel de uitvoering van hun bedrijfsstrategie als de instroom van vermogen en daarbij bovendien hoog scoorden op klanttevredenheid.

Volgens de jury “sprong Van Lanschot Kempen eruit in de categorie Nederland, in een speelveld waarin vermogende klanten ook de keuze hebben tussen een aantal veel grotere banken. Een significante organische groei van het beheerde vermogen werd deels mogelijk gemaakt doordat de onderneming openstaat voor samenwerkingen en overnames in de Benelux.”

De jury is daarnaast lovend over het feit dat Van Lanschot Kempen in staat was bepaalde strategieën die voorheen alleen voor institutionele beleggers beschikbaar waren, zoals beleggingen in duurzame landbouw, voor zijn private klanten toegankelijk te maken .

Prachtig compliment

Richard Bruens, lid Raad van Bestuur van Lanschot Kempen en verantwoordelijk voor de afdeling Private Banking, is trots op de erkenning die de award met zich meebrengt. Hij legt uit dat de teams van de vermogensbeheerder dagelijks met een “enorme toewijding en passie” werken om hun klanten van het beste advies te voorzien voor hun vermogen.

“Deze award is dan ook een prachtig compliment voor ons team en een bewijs dat onze persoonlijke en innovatieve aanpak wordt gewaardeerd door onze klanten. We willen hen hartelijk danken voor het vertrouwen dat zij in ons stellen. We kijken uit naar de toekomst; om voor de lange termijn waarde te blijven creëren voor onze klanten.”