Ook Volksbank overstag met positieve spaarrente

11 november 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Alle merken van de Volksbank verhogen per 1 december de rente op particuliere en zakelijke spaarrekeningen.

Klanten van ASN Bank, RegioBank en SNS met een spaarrekening met variabele rente ontvangen vanaf volgende maand een rentevergoeding over hun spaargeld tot en met het bedrag van €50.000. Tot €25.000 ontvangen particuliere klanten 0,25% rente (ASN Bank biedt 0,20%). Daartussenin bieden de banken 0,15% (ASN Bank 0,10%) rente.

Voor zakelijke klanten hanteren de bankiers andere tarieven. Zo ontvangt men 0,20% tot en met het bedrag van €25.000 (0,15% bij ASN Bank). Van €25.000 tot en met €50.000 ontvangen zakelijke klanten 0,15% over hun spaarbedrag (0,10% bij ASN Bank). Er wordt geen spaarrente uitgekeerd voor bedragen hoger dan een halve ton.

Ook Volksbank overstag met positieve spaarrente

De recente renteverhogingen hebben alles te maken met de renteverhogingen van de Europese Centrale Bank om de inflatie te beteugelen. Daarbij wordt de theorie gehanteerd dat een hogere rente lenen duurder maakt, waardoor consumenten minder uitgeven en de vraag naar producten en diensten afneemt. Deze verminderde consumentendrang moet er vervolgens zorgen dat de prijzen minder hard stijgen en de inflatie dus afneemt.

De verhogingen betekenen niet alleen dat banken weer geld ontvangen voor het stallen van hun geld bij de ECB, maar ook dat ze meer rente moeten betalen als ze geld van de ECB willen lenen. Dat maakt het voor banken dus gunstiger om geld van spaarders aan te trekken.