Mastercard wil middels samenwerking cryptohandel algeheel toegankelijk maken

19 oktober 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mastercard en blockchain-expert Paxos werken samen aan een programma dat banken en fintechs moet helpen hun klanten crypto-handelsdiensten aan te bieden.

Uit een onderzoek van Mastercard blijkt dat 29% van de respondenten crypto’s aanhoudt als investering. Tegelijkertijd geeft 65% er de voorkeur aan het liefst in crypto’s te handelen via een platform dat wordt ondersteund door de eigen financiële instellingen.

Eén plus één maakt twee, moet Mastercard hebben gedacht. De betaaldienstverlener wil met het nieuwe 'Mastercard Crypto Source-programma’ banken en fintechs gemakkelijk maken om hun klanten te laten handelen in crypto-activa. Het programma wordt ondersteund met identiteits-, cyber-, beveiligings- én adviesdiensten.

Mastercard wil middels samenwerking cryptohandel algeheel toegankelijk maken

Paxos zal verantwoordelijkheid dragen bij het aanleveren van handels- en bewaringsdiensten voor crypto-activa, waarna de taak bij Mastercard ligt om het programma bij financiële dienstverleners te integreren.

“Het programma vormt een algeheel aanbod van diensten om gebruikers op een veilige manier naar het crypto-ecosysteem te loodsen”, legt Ajay Bhalla (President Cyber & Intelligence bij Mastercard) uit.

“Dankzij de overnames van CipherTrace en Ekata beschikken we onze een unieke set aan vaardigheden om onze klanten en consumenten de technisch meest geavanceerde oplossingen te bieden die momenteel op de markt beschikbaar zijn.”