Wereldrecord voor Mastercard met voetbalwedstrijd in de lucht

30 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mastercard neemt voetbal op hoog niveau wel erg serieus. Het betaaltechnologiebedrijf sleepte een Guiness World Record in de wacht met een wedstrijd op maar liefst  6166,1 meter hoogte.

Samen met de Portugese voetballegende Luis Figo en een divers team van ‘voetbalhelden’ uit het Midden-Oosten, Europa en Latijns-Amerika organiseerde Mastercard een voetbalwedstrijd in een vliegend vliegtuig mét daarin een voetbalveld van 75 vierkante meter.

De spelers maakten daarbij een paraboolvlucht waardoor een deel van de wedstrijd zonder zwaartekracht werd gevoetbald. Uiteraard behoorde Figo tot de doelpuntenmakers op zes kilometer hoogte. Mastercard stelt met deze speciale wedstrijd de liefde voor voetbal en passie van de fans voor het spel letterlijk naar ongekende hoogten te brengen.

“We werken samen met organisaties van over de hele wereld op het gebied van sport, muziek, mode, kunst en entertainment’, legt Raja Rajamannar (Chief Marketing en Communications Officer bij Mastercard) uit. “Hiermee hopen we om mensen wereldwijd te verbinden met hun passies en ze unieke ervaringen te bieden.”