Mastercard en Binance lanceren crypto-to-fiat betaalkaart

06 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Binance lanceert een betaalkaart waarmee gebruikers hun crypto-holdings in real-time kunnen omzetten naar fiat geld. Met behulp van deze omzetting kunnen crypto-consumenten wereldwijd betalen bij Mastercard-terminals. De huidige (bèta) betaalkaart wordt in eerste instantie alleen in Argentinië geïntroduceerd, waarna de kaart ook in andere landen moet worden uitgerold. 

De nieuwe betaalkaart zal alle nieuwe en bestaande Binance-gebruikers in Argentinië in staat stellen om aankopen te doen en rekeningen te betalen met crypto’s, waaronder bitcoin en BNB, bij meer dan 90 miljoen Mastercard-verkooppunten wereldwijd.

Kaarthouders kunnen kun kaarten beheren via het dashboard op de Binance-app en – website. Het dashboard kan daarnaast zowel worden gebruikt om de transactiegeschiedenis te bekijken, als om klantondersteuning aan te vragen.

Mastercard en Binance lanceren crypto-to-fiat betaalkaart

Volgens Maximiliano Hinz (algemeen directeur van Binance in Latijns-Amerika) is het betalen met crypto’s één van de meest voor de hand leggende use cases voor crypto’s. Desondanks wordt de potentie omtrent betalen volgens Hinz niet volledig benut. 

“Door de Binance-kaart te gebruiken blijven ondernemers fiat ontvangen, tegelijkertijd betalen de gebruikers in de cryptocurrency naar eigen keuze. Wij geloven dat onze betaalkaart een belangrijke stap is in het stimuleren van een breder cryptogebruik en een wereldwijde adoptie.