BinckBank start in Nederland uitgifte eigen turbo's

04 juli 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

BinckBank introduceert, zoals al eerder aangekondigd eigen turbo’s exclusief voor klanten in Nederland. BinckBank is de uitgevende instelling en de onlinebroker heeft de Zwitserse bank UBS aangesteld als market maker. Verhandeling vindt plaats via het Citigroup Automated Trading  System (Cats).

Behoefte aan turbo’s

Met de turbo’s kan door klanten worden ingespeeld op zowel koersstijgingen als –dalingen van onderliggende waarden als de AEX-  en de DAX-index, de grote Nederlandse en internationale aandelen en edelmetalen en mikt de onlinebroker op deze behoefte bij ervaren en actieve beleggers. “Onze klanten maken veel gebruik van turbo’s. Op dit moment wordt in meer dan 15% van onze beleggingstransacties een turbo gebruikt. Tegelijk zien we in de markt een ontwikkeling dat grote financiële instellingen turbo’s juist uit de markt halen door de toegenomen kosten voor technologie”, zegt Koen Beentjes topman van BinckBank ter gelegenheid van de introductie van eigen turbo’s. Volgens BinckBank horen de spreads tussen de bied- en laatkoersen van de turbo’s tot de kleinste in de markt.

BinckBank - turbos

Tegen de markt in

Eerder werd bekend dat ABN AMRO met de uitgifte van turbo’s en andere gestructureerde producten stopt en dat RBS Markets overgenomen werd door BNP Paribas, die wel met de uitgifte van turbo’s en andere gestructureerde producten verder gaat. De grote stuwende kracht achter de introductie van turbo’s bij BinckBank is Jean-Paul van Opheusden, die bij BinckBank verantwoordelijk is voor business development. Daarvoor was Van Opheusden bij ABN AMRO en RBS Markets verantwoordelijk voor de gestructureerde producten op de markt.

Inhuizing SNS Fundcoach

Eerder deze week maakte BinckBank ook bekend dat ze de posities van klanten van SNS Fund Account naar het eigen Binck Fundcoach-platform heeft verhuisd. Het gaat daarbij om een €0,5 miljard belegd vermogen en ruim 20.000 klanten belegd in bijna 500 verschillende beleggingsfondsen. Bovendien is ruim €64 miljoen aan geldposities overgeboekt. BinckBank nam Fundcoach in november vorig jaar over van SNS Bank, zonder dat een overnameprijs bekend werd gemaakt.