BinckBank herintroduceert Binck Fundcoach

04 april 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

BinckBank gaat het fondsenplatform Binck Fundcoach introduceren. BinckBank nam het fondsenplatform (destijds SNS Fundcoach) eind vorig jaar over van SNS Bank. De overname werd door de online beleggersbank betaald uit bestaande middelen en draagt naar verwachting vanaf 2015 bij aan de winst per aandeel. De overnameprijs werd niet bekend gemaakt.  SNS Fundcoach was voor SNS Reaal geen succes. Het beheerde vermogen was te laag om echt succesvolle business voor de bankverzekeraar te zijn.

Fundcoach geheel vernieuwd

BinckBank speelde met de overname naar eigen zeggen in op de veranderingen in het fondsenlandschap, nu de distributievergoeding is afgeschaft. Het voormalige SNS Fundcoach is geheel vernieuwd en biedt ruim 500 beleggingsfondsen en indextrackers, waaronder ook veel fondsen die niet beschikbaar zijn bij andere banken, aldus BinckBank. Verder werd door de online beleggersbank bekend gemaakt dat het platform ook een ‘gebruikersvriendelijke selectietool’ heeft, die het zoeken, vinden, analyseren en kopen van fondsen vereenvoudigt. Ook wordt het mogelijk om periodiek te gaan beleggen. Beleggers kunnen dan op vaste tijdstippen met een vast bedrag bepaalde fondsen aankopen.

Binck Fundcoach

Geen servicefee tweede en derde kwartaal 2014

BinckBank maakte bekend dat de website van Binck Fundcoach op 16 april zal worden gelanceerd. Binck Fundcoach zal als introductie geen servicefee over het tweede en derde kwartaal van 2014 rekenen. Dit introductietarief wordt aangeboden aan de bestaande klanten die overkomen van SNS Fundcoach en aan nieuwe klanten die kiezen voor Binck Fundcoach. BinckBank maakte ook bekend dat klanten een servicefee van 0,15% over hun belegde vermogen zullen gaan betalen met een minimum van €60 per jaar en een maximum van €200 per jaar. Daar komen de transactiekosten van €10 per transactie voor actieve beleggingsfondsen en €5 per transactie voor ETF’s  nog bovenop.

ETF snelst groeiende categorie

Na de overname van execution only platform SNS Fundcoach heeft BinckBank meer dan €1 miljard aan beleggingsfondsen in beheer. Binnen de online beleggersbank is de ETF de snelst groeiende categorie. Meer dan €500 miljoen van het belegde vermogen zit in deze trackers.