Anke Schlichting benoemd tot Chief Technology Officer NIBC

23 juni 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen van NIBC heeft Anke Schlichting benoemd tot Chief Technology Officer en lid van de Raad van Bestuur van de Haagse bank.

Schlichting komt over van Aegon, waar ze sinds 2017 de functie van Chief Technology & Transformation Officer vervulde. In die hoedanigheid was ze verantwoordelijk voor de business en shared service portefeuilles, waar onder meer de IT-, Security- en Transformatie & Portfolio-afdelingen onder vallen. Daarnaast was Schlichting bij Aegon eindverantwoordelijk voor de agile transitie, cloud migratie en IT sourcing. In een verder verleden bekleedde ze diverse IT-managementfuncties bij APG, Delta Lloyd en Accenture.

RvC-voorzitter Dick Sluimers legt uit dat de brede ervaring van Schlichting zal bijdragen aan de groei en ontwikkeling van NIBC én de Raad van Bestuur. “Wij zijn van mening dat IT en Operations een aparte positie vereisen op het allerhoogste niveau van NIBC. Haar expertise in beide domeinen, maakt dat Anke de perfecte achtergrond heeft voor deze positie.”

Anke Schlichting benoemd tot Chief Technology Officer NIBC

Ook NIBC-CEO Paulus de Wilt reageert verheugd op de benoeming van Schlichting. “Ik ben ervan overtuigd dat ze ons team perfect aanvult met de relevante ervaring die ze meebrengt naar NIBC. Ik en de rest van de Raad kijken uit naar de samenwerking met haar in de toekomst."