Betaalpassen ING voortaan van gerecycled plastic

25 april 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ING heeft aangekondigd dat al zijn betaalpassen en creditcards voortaan van gerecycled plastic gemaakt worden. De bank geeft ieder jaar ruim 3,6 miljoen passen uit en is daarmee de grootste uitgever van betaalpassen in Nederland. De bestaande 9,2 miljoen ING-passen bestaan uit pvc, maar daar komt binnenkort dus verandering in. De overstap van pvc naar gerecycled plastic levert een reductie op van 19% CO2-uitstoot in het productieproces.  

Ruud van Dusschoten, CEO van ING Nederland, reikte onlangs de eerste gerecyclede betaalpas uit aan Frank Bouma van Vepa. Vepa maakt van gerecycled zwerfafval volledig circulair kantoormeubilair, waaronder voor het interieur van het hoofdkantoor van ING. “Het verduurzamen van al onze passen is een stap die past in onze duurzame ambities”, legt Van Dusschoten uit. “Het beperken van onze eigen footprint is essentieel, maar de grootste impact maken we samen met onze klanten.”

De CEO verwijst daarbij naar het lidmaatschap van de bank bij de Net Zero Banking Alliance. Deelnemers van de groep committeren zich om hun activiteiten in lijn te brengen met een maximale temperatuurstijging van 1,5 graden – een doelstelling die verder gaat dan de doelstelling van het Akkoord van Parijs.

Betaalpassen ING voortaan van gerecycled plastic

ING legt uit dat het eerst zijn huidige voorraad aan pvc-passen zal uitdelen, om zo verspilling te voorkomen. De eerste passen van gerecycled plastic worden voor de zomer uitgegeven. In 2026 moeten alle actieve bepaalpassen en creditcards van de bank uit de gerecyclede versie bestaan.