Van Doorne versterkt zich met anti-witwasexpert Neyah van der Aa

03 februari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Neyah van der Aa is de nieuwe partner in de Sanctierecht- en Interne Onderzoeken-praktijk van Van Doorne en versterkt daarmee het team van partners verder bestaande uit Jan Leliveld en Vanessa Liem. Het drietal zal zich de aankomende jaren sterk maken voor een verdere verbreding en specialisering van deze afdeling binnen het advocatenkantoor. 

Van der Aa werkte de afgelopen elf jaar als advocaat bij Allen en Overy en maakt nu de overstap naar Van Doorne. Het advocatenkantoor noemt Van der Aa een specialist op het gebied van sanctierecht en onderzoeken en stelt tevens dat de nieuwe partner “bijzonder ruime ervaring” heeft op het gebied van financiële integriteit, wetgeving ter voorkoming van witwassen en regelgeving met betrekking tot internationale sancties en fraude.

Het advocatenkantoor wijst er tevens op dat Van de Aa de afgelopen jaren heeft opgetreden in enkele van de “meest spraakmakende zaken” op het gebied van financieel strafrecht en handhaving in Nederland. In 2019 won Van de Aa in Londen de European Rising Star Award in de categorie ‘White collar crime’. Tot slot doceert de nieuwe partner met regelmaat over de implementatie van compliance-maatregelen, onderzoeken en internationale sancties.

Van Doorne versterkt zich met anti-witwasexpert Neyah van der Aa

Saskia Laseur, managing partner bij Van Doorne, concludeert dat Van der Aa een belangrijke aanwinst voor Van Doorne is. “Met zijn schat aan ervaring en wijdvertakt netwerk brengt hij een belangrijke verdieping van onze praktijk.”

Passie en ambitie

De kersverse partner is verheugd met zijn nieuwe uitdaging bij Van Doorne. “Ik zie geregeld hoeveel impact een vermoeden van een misstand of overtreding kan hebben op de bedrijfsvoering en strategie van een onderneming, zelfs als het gedrag laag in de organisatie heeft plaatsgevonden. Mijn primaire taak is om ervoor te zorgen dat een onderneming of ondernemer zo snel, efficiënt en integer mogelijk verder kan, met inachtneming van de belangen van alle stakeholders.”

“Het karakter van Van doorne past heel goed bij mijn persoonlijke stijl: gedreven door ambitie en passie voor de inhoud, maar uiteindelijk altijd met de volle aandacht voor een individuele cliënt en het resultaat in diens zaak”, aldus Van der Aa