Van Doorne organiseert webinar over alternatieve financiering

08 juni 2020 Banken.nl 3 min. leestijd

Het Amsterdamse advocatenkantoor Van Doorne organiseert op dinsdag 16 juni een webinar over alternatieve financiering. Vanwege alle restricties omtrent het coronavirus kiest Van Doorne voor een online opzet in de vorm van een webinar. Advocaat Jelmer Baukema, gespecialiseerd in alternatieve financiering, is het gezicht van het evenement.

De laatste jaren markeerden een stevige toename van non-bancaire financiering van bedrijven. Daaraan liggen meerdere redenen ten grondslag. Er ontstonden nieuwe concepten in de vorm van crowdfunding en intermediairs die investeerders en ondernemers aan elkaar koppelen en tegelijkertijd kijken banken – soms noodgedwongen – steeds kritischer naar het zakelijke leningenboek. 

Alternatieve financiering kan een uitkomst zijn voor bedrijven die willen groeien, maar bij de bank geen gehoor vinden of die verder willen kijken dan de traditionele financiers. De coronacrisis zal het er bovendien niet makkelijker op maken, nu banken grote voorzieningen treffen voor mogelijk niet renderende leningen in de toekomst. 

De markt voor alternatieve financiering is groot en het aantal spelers divers. Het kan daarom moeilijk zijn voor zowel ondernemers als investeerders om hierin keuzes te maken. Aan de hand van Jelmer Baukema, advocaat bij Van Doorne en gespecialiseerd in alternatieve financiering, leren deelnemers aan het webinar ‘Alternatieve financiering’ meer over actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van deze financieringsmogelijkheden en welke (juridische) aandachtspunten daarbij gelden. 

Met het webinar profileert Van Doorne zich nadrukkelijk als specialist met betrekking tot de juridische kant van alternatieve financiering, iets waar het inmiddels veel ervaring mee heeft opgebouwd. In het verleden adviseerde het advocatenkantoor IT-dienstverlener Topicus bijvoorbeeld met de opzet van een project crypto-obligaties voor de eigen medewerkers, iets waar het later in een fysiek seminar nader op inging.  

Het webinar ‘Alternatieve financiering’ op 16 juni om 13.00. Aanmelden is mogelijk via de website van Van Doorne. Voor wie de tijd niet uitkomt bestaat de mogelijkheid om het webinar later terug te kijken.